Kahramanmaraş’ta da eğitim veren Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin hazırladığı çalışmalar Resim Öğretmeni Öznur Kaya koordinatörlüğünde Piazza AVM’de sergileniyor.

Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin yıl içinde yaptığı çalışmalar, Resim Öğretmeni Öznur Kaya koordinatörlüğünde açılan yılsonu sergisinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 32 öğrencinin hazırladığı filografi çalışması, kütük üzeri boyama ve tuval üzeri akrilik çalışmaları Piazza AVM’deki sergide 3 gün ziyaret edilecek. 

Bahçeşehir Koleji Kurucusu Osman Dingiş etkinlikle hakkında şunları söyledi: “Yıl içerisinde öğrencilerimizin yapmış olduğu çalışmaları halkımızla paylaşmak, çevremizdeki insanları bunu göstermek için bu etkinliği düzenledik. Katılım gayet iyi, bu da insanlarımızın bu tür çalışmalara ilgili olduğunu gösteriyor. Etkinliklerimiz sürekli gerçekleştiriliyor. Sadece eğlence olarak değil, eğlenceyi eğitimle beraber sunuyoruz. Programlarımız devam edecek.”

Okul Müdürü Yusuf Varol sergiyle ilgili şunları ifade etti: “Öğrencilerin emeklerini sergiliyoruz, onların hayata ve sanata dair girişimlerini takip etmekten gurur duyuyoruz. Burada biz sadece aracıyız, onların hayata bakış açısını misafirlerimize, Maraş halkına göstermek için aracı olduk. Çok mutluyuz, gururluyuz. Bahçeşehir Koleji olarak sanata ve kültüre verdiğimiz değer katlanarak devam edecek.

Etkinlik hakkında bilgi veren Resim Öğretmeni Öznur Kaya şunları dile getirdi: “Geçen sene açılan bir kurum olarak akademik derslerin yanı sıra öğrencilerimizde sosyal olarak da önemli çalışmalar ortaya koyabiliriz diye düşündük. Öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkarmak ve çok gayret göstererek hazırladıkları bu değerli çalışmaları sergilemek için bu etkinliği düzenledik. Sonuç güzel oldu, çok mutlu olduk. İnşallah devamı da gelecek. Şu an burada 40 eser sergileniyor. Filografi çalışması, kütük üzeri boyama ve tuval üzeri akrilik çalışmalarımız var. Yaklaşık 32 öğrencimizin çalışması yer alıyor.

Bahçeşehir Koleji Beden Eğitim Öğretmeni Meziyet Taşçı düzenlenen etkinlikle ilgili şunları konuştu: “Biz Bahçeşehir Koleji ve sanat, spor zümresi olarak bu tarz etkinliklere çok önem veriyoruz. Çocukların öz güvenlerinin yerine oturması ve her çocuğun bir birey olduğunu, bir şeyler yapabildiğini görmelerini hedefliyoruz. Kendilerini anlatabildikleri resim, beden eğimi, müzik alanında çalışmalar yaparak, kendilerini ön plana çıkarmalarını istiyoruz. Sadece akademik hayatta değil, çocukların her alanda kendilerini daha iyi ifade edip, üst safhaya taşıyabilmeleri için bizde onlara öncülük yapıyoruz. Sanat spor olarak birçok etkinlik yaptık, bu da resim alanında yaptığımız etkinliklerden bir tanesi.”

Editör: TE Bilisim