Evrensel bir arayış olan mutluluğa giden yolu bambaşka bir bakış açısıyla ele alan yazar Dr. Tim Lomas’ın, ilham verici kitabı Negatif Duyguların Pozitif Gücü Epsilon logosuyla okurların karşısına çıkıyor! Neşe, sevinç gibi duyguların yanı sıra öfke, kıskançlık, üzüntü gibi negatif duyguların da deneyimlenmesinin doğal ve gerekli olduğuna odaklanan Lomas, mutluluk ve gelişmeye giden yolda bu duyguların bir basamak işlevi görebileceğini de ortaya koyuyor. Negatif duyguların pozitif yönde kullanılması için bir rehber niteliği taşıyan ve İngiliz Psikoloji Derneği 2017 Yılı Kitap Ödülü’nü alan Negatif Duyguların Pozitif Gücü, duygu durumunuzu değerlendirme şeklinizi kökten değiştirecek.

Dr. Tim Lomas’ın, Epsilon logosuyla okurlara ulaşan kitabı Negatif Duyguların Pozitif Gücü, evrensel bir arayış olan mutluluğa yeni bir bakış açısı kazandırıyor. Pozitif duygular gibi negatif duyguların da hayatımız üzerindeki olumlu etkilerini su yüzüne çıkaran Lomas, negatif düşüncelerin yarattığı karanlık döngüde hapsolan herkes için daha aydınlık bir yaşamın yolunu çiziyor. “Endişeli düşünceleri, karamsarlığı kafamızdan atamazsak mutluluğu nasıl yakalayabiliriz?” sorusuyla yola çıkan kitap, büyümeye giden yolda okurlara rehberlik ediyor.

Hepimiz neşe ve sevinç dolu bir hayat yaşamak isteriz ancak bu idealden mahrum kaldığımızı hissettiğimizde, sık sık üzüntü duyabiliriz. Zaman zaman öfke ve kıskançlık gibi “karanlık” duyguları karakter kusurları veya ciddi hastalıkların işaretleri olarak bile değerlendirebiliriz.

Negatif Duyguların Pozitif Gücü’nde bu “negatif” duyguları deneyimlemenin aslında doğal olduğunu anlatan Dr. Tim Lomas, mutluluk ve gelişmeye giden yolda bu duyguların kişiye hizmet edebileceğini de ortaya koyuyor. Üzüntü, kaygı, öfke, suçluluk, kıskançlık, can sıkıntısı, yalnızlık ya da ıstırabın neden olduğu bir ruhsal bozukluktan nasıl kurtulabileceğimize; daha da önemlisi bu kurtuluştan sonra hayatımızı pozitif yönde nasıl değiştirebileceğimize dair ipuçları veriyor. Duygu durumunuzu değerlendirme şeklimizi kökten değiştiren Negatif Duyguların Pozitif Gücü, gerçekten istediğimiz şeyleri ve olmayı arzuladığımız kişiyi keşfetmek için karanlık duyguları nasıl kullanabileceğimizi öğretiyor.

Dr. Tim Lomas’ın kaleme aldığı Negatif Duyguların Pozitif Gücü, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

DR. TIM LOMAS HAKKINDA

1979 yılında Londra’da doğdu. Acton Lisesi ve ardından Thames Koleji’nde öğrenim gördü̈. Üniversiteye başlamadan önce, İngilizce öğretmek için altı aylığına Çin’e gitti ve burada Budizm ile ilgilenmeye başladı. 1998-2002 yılları arasında Edinburgh Üniversitesi’nde psikoloji alanında öğrenim gördü̈ ve o dönemde arkadaşlarıyla birlikte “Big Hand” adında bir ska-rock grubu kurdu. Altı yıl boyunca grubuyla birlikte albüm çalışmaları yapıp turneye çıkarken aynı zaman- da bir psikiyatri hastanesinde yarı zamanlı hemşire asistanı olarak çalıştı. 2008 yılında, Westminster Üniversitesi’nden meditasyonun akıl sağlığı üzerindeki etkisine odaklanan bir doktora yapmak üzere burs kazandı. Doktora araştırması, Palgrave Macmillan tarafından yayımlanan Masculinity, Meditation and Mental Health başlıklı sonraki kitabının temelini oluşturdu. Ardından, 2013 yılında Doğu Londra Üniversitesi’nde pozitif psikoloji alanında okutmanlık yapmadan önce Chichester Üniversitesi’nde yardımcı öğretim üyesi ve Warwick Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Meditasyon ve Budizm üzerine çok sayıda akademik kitap ve makale yazmıştır.

Editör: TE Bilisim