Mabel Matiz ve Hollandalı müzisyen Niels Broos, 28. İstanbul Caz Festivali kapsamında 24 Eylül Cuma akşamı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda aynı sahneyi paylaşacak.

Temmuzdan beri çalışmalarını sürdüren ikilinin, farklı müzik disiplinlerinden ortaya nasıl bir şey çıkaracağı merak konusu. Konserde Anadolu popun elektronik caz dokunuşlarla yeniden yorumlanan örneklerini müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanan ikiliden Mabel Matiz, Milliyet Sanat’ın Eylül 2021 sayısında Eda Solmaz’a verdiği röportajda hem bu özel projeyi anlatıyor hem de “turuncu pembe renklerde, synth pop” olarak tanımladığı yeni albümünün müjdesini veriyor.

Türkiye’de son yıllarda pop müziğin değişim ve dönüşümünde önemli rol oynayan başarılı sanatçı Mabel Matiz, 28. İstanbul Caz Festivali kapsamında hazırladığı özel projede Hollandalı caz sanatçısı ve klavyeci Niels Broos’la aynı sahneyi paylaşmaya hazırlanıyor. Broos’la birlikte iyi bir kontrast yakalayabileceğini düşündüğü için heyecanlanarak sürece nasıl dahil olduğunu Milliyet Sanat’a anlatan Matiz, işbirliği sürecinde yaratıcı ve şaşırtıcı fikirlerin ortaya çıktığını, bazı melodilerin aynı kalırken bazılarının tamamen değiştirilerek yepyeni bir yorumla dinleyicilere ulaşacağını ifade ediyor.

Pandemi sürecini yeni şarkıları üzerinde çalışarak geride bırakmaya çalıştığını söyleyen Mabel Matiz hayranlarına, “iyi hissettiren, turuncu pembe renklerde, synth pop” diye tarif ettiği şarkılardan oluşan beşinci albümünün de müjdesini veriyor.

Eda Solmaz’ın Mabel Matiz’le gerçekleştirdiği röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Eylül 2021 sayısında... Kitabevlerinde, marketlerde ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Editör: TE Bilisim