Kahramanmaraş’ın Göksunlu ozanlarından Fazlı Ayar’ın Hasretim Dağlar” adlı ilk şiir kitabı severleriyle buluştu. Kitabı hakkında konuşan Ayar, “Sazımın teline dağlar da vurdum. Onun için kitabımın adını “Hasretim Dağlar” koydum” dedi.

Göksun’un Türk edebiyatına armağan ettiği başarılı ozan Fazlı Ayar’ın büyük emekler neticesinde kaleme aldığı “Hasretim Dağlar” adlı ilk şiir kitabı severleriyle buluştu. Kitabı hakkında bilgi veren Ayar, şunları dile getirdi: “Abim Mehmet Ayar’da şairdi. Onunda şiir kitapları mevcuttu. Küçük yaşta şiir yazmaya ve saz çalmaya başladım. Çocukken çobanlık yaptım. Koyunlarımızı güttüm. Dağlarda kendi kendime türküler söyledim. Dağlarla ne kadar da iç içe olsam da yine de hep hasret kaldım. Dağlara doyum olmuyor. Şiirlerimi hep dağlarda yazdım. Sazımın teline dağlar da vurdum. Onun için kitabımın adını “Hasretim Dağlar” koydum.”

1947 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi Kanlıkavak köyünde (Mahallesinde) doğdu. Babası Hüseyin Anası Hatice hatundur. Üç oğlan, iki kız, toplam beş kardeşin en küçüğüdür. Sülale olarak Bazoğulları sülalesi denmektedir. Esas babaannesi tarafı, Kahramanmaraş’ın köklü ailesi olan, Bayazıtzadelerden gelmedir. Şiir yazmaya küçük yaşlarda başlamasının sebeplerinden birisi de şair bir aileden gelmesinin etkisinin büyük olduğu düşüncesine sahiptir. Çünkü Aşık, şair bir ailenin çocuğudur. Ağabeyleri Şair Mehmet Ayar, Musa Ayar geride epey bir eserler bırakmışlardır. Şiirleri dergilerde ve mahalli gazetelerde yayınlanmıştır. Yerel ve ulusal kanallarda programlara katılmıştır. Yine ünlü halk ozanları ile atışmalar, çeşitli sohbetlerde bulunmuştur. Evli, üç oğlan bir kız dört çocuk babasıdır. Köylerinde çiftçilik, bağ bahçe işleri ve arıcılıkla uğraşmaktadır.

Editör: TE Bilisim