Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nın son gününde de usta kalemler ve alanında uzman isimler, edebiyatseverlerle bir araya geldi. Fuarın son gününde etkinlikler Yazar Yasemin Karahüseyin söyleşisiyle start aldı. Kör Nokta, Zan, Hemzemin ve Ademin Kanadı gibi pek çok eseri Türk edebiyatına kazandıran Karahüseyin; dijitalleşen dünya, dijital çağda okuma, e-kitap ve okumanın insan üzerindeki etkisi gibi konuları farklı perspektiften ele aldı. Söyleşi sonrası Yazar Yasemin Karahüseyin, kitaplarını okurlar için imzaladı.

Çok Önemli Bir Şehirdeyiz

Edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği fuarın son gününde Oyuncu – Yazar Murat Tavlı, söyleşi etkinliğinde okurlarla buluştu. Anadolu’nun en büyük kitap fuarında kitapseverlerle bir araya gelen Tavlı; yazma serüveni ve ilham aldığı konular hakkında konuştu. Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Tavlı, “Kahramanmaraş’ta olmaktan dolayı çok mutluyum. Evimizden kilometrelerce uzakta okurlarımızla bir araya geldik. Çok önemli bir şehirdeyiz. Burası çok büyük şairlerin, yazarların harmanlandığı bir şehir. Bu vizyoner organizasyonda emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kültür ve Sanata Yapılan Yatırımlar Çok Değerli

Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı’nın diğer bir konuğu ise Kahramanmaraşlı Yazar Fatih Akbaba oldu. Katılımcıların büyük bir ilgiyle takip ettiği söyleşide gençlerin sorunlarına değinen Akbaba, eğitici mesajlar vermeyi de ihmal etmedi. Fatih Akbaba etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, “Kitaba, edebiyata ve insana önem veren herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum. Bu vesileyle Büyükşehir Belediyesi’ne ve yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum. Yazarlar ile okurların bir araya gelmesi son derece kıymetli. Kültür ve sanata yapılan yatırımların çok değerli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kitap Fuarlarını Çok Kıymetli Buluyorum

Söyleşi etkinliği sonrası açıklamalarda bulunan Yazar Yasemin Karahüseyin, “Kitap fuarlarını özellikle dijital dönemde matbu eserlerle okurları buluşturması açısından çok kıymetli buluyorum. Okurların yazarlarla ve kitaplarla buluşması açısından da çok kıymetli bir çalışma. Bu kitap fuarını uzun yıllardır sürdüren ve okurlarla buluşturan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim