Ölümsüzler

Chloe Benjamin

Öleceğiniz günü bilseydiniz, hayatınızı nasıl yaşamayı tercih ederdiniz?

New York’ta dar gelirlilerin yaşadığı bir bölgeden olan dört kardeş, onu görmeye gidenlere ne zaman öleceklerini söyleme yeteneğine sahip bir falcının şehre geldiği haberini alır ve baskıcı annelerinden gizlice kaçıp talihlerini öğrenmeye karar verirler... İlk bakışta basit bir kaçamak gibi duran bu eylem, kardeşlerin hayatını onulmaz şekilde değiştirecek bir dönüm noktası hâline gelecektir.

Ölümsüzler, yaşamın hangi ölçüde seçimlerimize göre çizildiğini sorgulatırken kader inancımıza ve hayatı yaşamaya değer kılanlara dönüp tekrar bakmamızı sağlayan, aileye duyulan sevginin –her ne biçimde olursa olsun– hiçbir zaman kaybolmadığını vurgulayan etkileyici bir roman.

Yedi Yıldız Taşı

Bram Stoker

Genç avukat Malcolm Ross, bir gün sabahın erken saatlerinde uykusundan uyandırılır. Yeni tanıştığı güzel Margaret’ın babası, tutku dolu bir Eski Mısır bilgini olan Abel Trelawny kendi malikânesinde saldırıya uğramıştır. Ross, olan biteni anlamak ve sevdiği kadının yardımına koşmak için hemen yola çıkar. Günler boyunca baygın yatan Trelawny’nin başında nöbet tutarlar. Malikânenin her köşesi Eski Mısır’ın kutsal mezar eşyaları, bibloları ve değerli taşlarıyla doludur. Saldırıyla ilgili ortaya çıkan tuhaf gerçekler, evin kasvetli ve büyülü atmosferi içeridekileri yavaş yavaş etkisi altına almaya başlar. Fakat gizem, kendi attığı düğümleri vakti gelince tek tek çözecektir...

Gotik edebiyatın ünlü klasiği Dracula’nın ölümsüz yazarı Bram Stoker, Yedi Yıldız Taşı’nda Eski Mısır’ın mezar taşları, hiyeroglifleri, mumyaları, tanrıları ve tüyler ürpertici ritüellerinin üzerine yıldızların ışığını tutuyor. Aşağı dünyalardan yukarı dünyalara... Mezar çukurlarından takımyıldızlara... Sembollerden anlamlara... Ölümden dirilişe... Bütün sırlarından soyunan “gerçeğe” doğru çağırıyor: Büyük Deney'e hazır mısınız?

Editör: TE Bilisim