Kahramanmaraşlı genç müzisyenler Furkan Pehlivan ve Mehmet Ali Zarifoğlu Kahramanmaraş türkülerini doğada seslendirdi.

Kahramanmaraş’lı genç müzisyenler Furkan Pehlivan ve Mehmet Ali (Özkan) Zarifoğlu küçük yaşlarda başlayan müzik tutkularını son zamanların trend uygulaması youtube üzerinden tüm interaktif alemin beğenisine sundu. Genç müzisyenler Kahramanmaraşlı bir çok ozan ve şairin türkülerini seslendirirken Türk halk müziği eserlerini seslendirdi.

Kahramanmaraşlı genç müzisyen Furkan Pehlivan başlattıkları proje ile ilgili “Kahramanmaraş’ımızın doğa güzelliklerini videolarımızda arka fon olarak kullanıyoruz. Hem şehrimizin bu güzelliklerinin tanıtılmasına katkı sağlamaya çalışırken şehrimizde yetişmiş şairlerin ozanların türkülerine ses vermeye çalışıyoruz. Büyük usta Aşık Mahsuni Şerif’le başladığımız türkü yolculuğunda, bu hafta yine şehrimizin bir değeri olan Abdürrahim Karakoç’un türküleriyle devam etmekteyiz. Kısıtlı imkânlarla bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz umarım her mekanı güzellikle dolu olan Kahramanmaraş’ımızın tanıtımına bir nebze de olsa katkı sağlamaya devam ederiz”

Ekibin diğer üyesi Mehmet Ali (Özkan) Zarifoğlu ise “Doğada çektiğimiz Kahramanmaraş türküleri serisi elbetteki devam edecek Kahramanmaraş’ta ne yazık ki büyük bir kültür sorunu var. Biz Kahramanmaraş kültürünü seviyoruz ve elimizden geldiği kadar, karşılık beklemeden hizmet etmeye çalışıyoruz. Kahramanmaraş türkülerini yine bu şehrin doğal güzellikleriyle elimizden geldiğince tanıtmaya çalışıyoruz. Biz genel olarak türkülerimizi doğaya bırakıyoruz, isteyen herkes oradan alıp kendine katabilir.” dedi.

FURKAN PEHLİVAN

Müzik hayatına babasının aldığı cura ile küçük yaşta başladı. Bağlama kurslarında hocalarından büyük beğeni aldı. Kısa zamanda bağlamada çok yol alarak korolarda bağlama çalmaya başladı.

Halk eğitim merkezinin açtığı usta öğreticilik sınavını kazanarak bağlama eğitmeni oldu. Halk eğitim merkezlerinde, belediyelerin kültür merkezlerinde, özel müzik kurslarında bağlama eğitmeni olarak çalıştı.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri bölümünü kazanıp eğitim hayatına Erzurum’da devam etti. Eğitimi sırasında birçok konserde görev alarak, hocalarından tam not aldı. Okul yıllarında da hem bağlama eğitimi verip, hem de canlı müzik yaparak eğitimine devam etti. Okulunu onur öğrencisi olarak bitirdi.

Mezun olduktan sonra memleketi Kahramanmaraş’a gelerek sanat hayatı yolculuğuna burada devam etti. Son dört yıldır özel bir eğitim kurumunda müzik öğretmeni olarak çalışıyor. Çeşitli yerlerde konserler vererek, canlı müzik yapıyor. Aynı zamanda eğitimine İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği bölümünde yüksek lisans yaparak devam ediyor.

MEHMET ALİ (ÖZKAN) ZARİFOĞLU

“Kimlikteki ismim Mehmet Ali Zarifoğlu’dur. Özkan ismi aileden gelen bir isim ve yakın çevrem bana bu isimle seslenir.

Müzik hayatıma lise çağlarında iken halk eğitim merkezinin açmış olduğu bağlama kursuna giderek başladım. Bağlama hocam Furkan Pehlivan’dı, yani Furkan hocamla ve müzikle aynı tarihte tanıştım. Daha sonra kendimi geliştirerek çeşitli orkestralarda çalıştım ve mahalli sanatçıların konserlerinde bağlama çaldım. 2014 yılında Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk halk müziği Ana sanat dalı temel bilimler bölümü yetenek sınavını kazanarak hayalim olan müzik okuluna adımımı attım.

Üniversite yıllarımda daha büyük orkestralarda, çok değerli hocalarda aynı sahnede yer aldım ve çeşitli sanatçıların arkasında bağlama çaldım. Üniversite korolarında genel olarak cura çalardım. Bu enstrümanı seviyorum ve doğada çektiğimiz videolarda çokça kullanıyoruz.

Üniversite yıllarında Anadolu’dan Renkler adında bir koro çıkartıp bir ilki gerçekleştirdim ve henüz öğrenci iken konservatuar korosunu yönettim. Üniversitenin hemen akabinde Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü(ne bağlı Türk Müziği Teorisi ve Etnomüzikoloji sanat dalında yüksek lisans eğitimine başladım.

Hacettepe Üniversitesi Müzik Bilim Topluluğunun düzenlediği dördüncü öğrenci sempozyumunda Abdal Halil Ağa örneklemeli sempozyum bildirisini sundum daha sonra Bursa Uludağ Üniversitesi’nde düzenlediğimiz seminerde Kahramanmaraş Çete Bayramı Ritüelini farklı kültürdeki insanlara tanıtmaya, araştırmacıların dikkatini Kahramanmaraş’a çekmeye çalıştım. Bununla birlikte çeşitli üniversitelere ve yayına hazırlanan kitaplara nota yazarlığı yapıyorum.

Şu an kendime ait olan bir kitap çalışmasına başladım. Halen Bursa Uludağ Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrenimini görmekteyim.”

Editör: TE Bilisim