Yeni nesil içerik platformu GAİN’in iddialı yapımı, yönetmen Kaan Müjdeci’nin yazıp yönettiği ilk dizisi “Hamlet”, Avrupa’da sadece dizilere adanmış en büyük etkinlik olan Series Mania’da dünya devleriyle yarışıyor! Müjdeci’nin, Shakespeare’in ölümsüz eserinden uyarlayarak gerçek bir hikâyeyle harmanladığı dizi, dünya prömiyerini 26 Ağustos-2 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenen festivalde yapacak. Dünya çapında iddialı yapımların yarıştığı Series Mania’ya Türkiye’den seçilen ilk proje olan “Hamlet”, Uluslararası Yarışma bölümünde İtalya, İzlanda, Norveç, Almanya, Fransa, İsrail ve Danimarka’dan HBO Max, ARTE, ZDF gibi dünya lideri yayıncıların dizileriyle rekabet edecek.

Kaan Müjdeci’nin yazıp yönettiği, GAİN ve Asteros Film ortak yapımı “Hamlet”, Fransa’nın Lille şehrinde gerçekleştirilen dizi festivali Series Mania’ya seçildi. 2011’den bu yana Avrupa’da sadece dizilere odaklanan en büyük etkinlik haline gelen festival, TV endüstrisinin profesyonellerini bir araya getiriyor. Festivalin, 8 yapımın yer aldığı Uluslararası Yarışma bölümüne seçilen “Hamlet”, sonbaharda GAİN’de izleyiciyle buluşmadan önce festival kapsamında dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

“Hamlet”, 40 ülkeden 462 dizinin başvurduğu, 21 ülkeden 57 dizinin seçildiği Series Mania’da “Anna”, “Blackport”, “Furia”, “Germinal”, “Jerusalem”, “Kamikaze” ve “The Echo Of Your Voice” adlı yapımlarla rekabet edecek. Değindiği derin konular, sürükleyici hikâye anlatımı ve sinematografisiyle ses getirmeye hazırlanan “Hamlet”, daha önce çok önemli dizilerin yer aldığı festivale Türkiye’den seçilen ilk yapım olarak iddiasını şimdiden ortaya koyuyor.

Uluslararası başarılarıyla dikkat çeken Kaan Müjdeci’nin “Hamlet” uyarlaması, gerçek bir hikâyeden yola çıkarak Büyükada’daki “fayton krallığı” üzerinden hayatın ve Türkiye’nin inanılmaz görünen, absürt ve çarpıcı gerçeklerine adeta ışık tutuyor. GAİN’de yayınlanacak dizinin güçlü kadrosunda Elit İşcan, Erdal Beşikçioğlu, Şebnem Bozoklu, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Şungar, Murat Kılıç, Çiğdem Selışık Onat, Cihat Tamer, Serdar Orçin, Emrullah Çakay, Ozan Çelik, Kutay Sandıkçı, Çiçek Acar ve Mustafa Alabora rol alıyor.

“Hamlet”, önümüzdeki sonbaharda yeni nesil içerik platformu GAİN’de izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. GAİN’in kısa ve uzun yapımlardan oluşan geniş içeriği, Apple Store veya Google Play’den uygulamayı indirerek, www.gain.tv adresinden ya da Apple TV ve Android TV üzerinden, platforma üye olarak izlenebiliyor.

Editör: TE Bilisim