Milli takımın ve Beşiktaş'ın eski kalecisi Fevzi Tuncay'ın hikâyesini konu alan iddialı belgesel film ISKA, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Belgesel Film bölümünde yarışacak.

Yapımcılığını Ahmet Küçükkayalı'nın yaptığı, yönetmen koltuğunda Mert Erez'in oturduğu 'Iska' filmi 4 Ekim Salı günü 14:00- AKM Perge salonunda ilk defa görücüye çıkacak film belgesel dalında en güçlü aday.

Filmin diğer gösterimi ise 6 Ekim Perşembe 18:00- AKM Perge salonunda yapılacak.

Fevzi Tuncay'ın 16 yaşında Beşiktaş'ta başlayan kariyerini konu alan belgeselin yönetmenliğini Mert Erez, yapımcılığını ise Ahmet Küçükkayalı ve Gökçe Kaan Demirkıran yapıyor. ISKA Belgeseli, Beşiktaş – Galatasaray'ın şampiyonluk mücadelesi verdiği 1999-2000 Sezonunda, maç esnasında bir geri pasında 20 yaşındaki genç Beşiktaş kalecisi Fevzi Tuncay'ın saha zeminindeki bozukluktan dolayı topu ıska geçmesi anına ve sonrasına odaklanıyor.

O dönemin büyük yeteneği Fevzi Tuncay'ın kariyerine ve bir döneme damga vurmuş bu olayı konu alan ISKA Belgeseli, Fevzi Tuncay'ın o anki duygularına ve şimdiki hayatına ışık tutuyor.

Baymak BDR Therma Group'un desteğiyle çekilen ISKA belgeselinde Mehmet Özdilek, Ayhan Akman, Sead Halilagiç, Feyyaz Uçar, Ahmet Akcan gibi isimlerin yanı sıra çok sayıda değerli gazeteci yer alıyor.



Yönetmen Görüşü: Mert Erez

Belgelime konu olan Fevzi Tuncay'ın dediği gibi "Genç yaşta sırtıma geçirdiğim siyah beyaz formayı gururla taşıdım. Geriye dönüp baktığımda kazanılan başarıları, hataları, unutulmaz anları ama ne olursa olsun büyük bir Beşiktaş aşkıyla sahaya çıkan genç bir kaleciyi görüyorum. Hayat hepimize goller yedirdi, benim yediğim goller haber oldu" İşte benim belgesel filmim "ISKA" tüm başarıları unutulmuş bir kalecinin gerçek hikayesi ve kaledeki yalnızlığını anlatmaktadır. Daha 19 yaşında Türkiye'nin en büyük takımlarından Beşiktaş Futbol Kulübünün kalesini koruyan Fevzi Tuncay'ın, geri pası verilen topu ıska geçmesi sonucu spor hayatında ve özel hayatında hala günümüzde sürmekte olan derin izlerini belgeselimde, Fevzi Tuncay'ın yaşadıklarına sadık kalarak, arşivlerden, dönemin önemli spor yazarı ve futbolcularının röportajlarından faydalanarak anlattım.

Künye

YÖNETMEN / DIRECTOR: MERT EREZ

YAPIMCI: AHMET KÜÇÜKKAYALI

ORTAK YAPIMCI / CO PRODUCER: ARKHE YAPIM - FİLMDENEY

ALMANYA ORTAK YAPIMCI / GERMANY CO PRODUCER: EİGENGRAU PİCTURES GmbH

GENEL KOORDİNATÖR – GENERAL COORDINATOR: ŞEBNEM ŞAHİN

Editör: TE Bilisim