Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Öğrencisi Arda Ayten, ATV ekranlarında yayımlanan “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında tarihi bir başarıya imza akerken; 1 milyon TL’lik son soruya da cevap vererek yarışmanın en büyük ödülünün sahibi oldu.

ATV ekranlarının sevilen bilgi yarışması programı “Kim Milyoner Olmak İster)”, Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla yeni sezon ilk bölümüyle izleyici ile buluştu. Geçen sezonki son yarışmada KSÜ Öğrencisi Arda Ayten'in ulaştığı 1 milyonluk sorunun cevabı merakla bekleniyordu.

İŞTE 1 MİLYONLUK SORU

On kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nın tamamında, bu kelimelerden hangisi diğerlerinden daha az geçer?

A: Vatan

B: Kan

C: Toprak

D: Yurt

Arda Ayten, C şıkkını söyleyerek doğru cevabı buldu. Ayten, bu cevapla da “1 Milyon TL”lik ödülün sahibi oldu.

Kim Milyoner Olmak İster’in 5 Ekim Cumartesi günü yayınlanan yeni sezonunda tarihi an yaşandı. Genç yarışmacı Arda Ayten, 1 milyon TL değerindeki sorunun cevabını bulmak için soğuk terler döktü. Final sorusu İstiklal Marşı’ndan geldi.

Bir saatten fazla düşünen Arda Ayten İstiklal Marşı’nın satırlarını defalarca tekrar etti.  Ayten “On kıtadan oluşan İstiklal Marşı’nın tamamında, bu kelimelerden hangisi diğerlerinden daha az geçer?” sorusuna “Toprak” yanıtını vererek 1 milyon TL’nin sahibi oldu.

Kenan İmirzalıoğlu, sunuculuğunu yaptığı ilk bölüme 1 milyon TL vererek başladı.

ARDA AYTEN KİMDİR?

Kitaplara karşı büyük bir ilgisi olduğunu dile getiren Arda Ayten, henüz 19 yaşında olan ve lisans eğitimine ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde devam ediyor. Genç yarışmacı, yarışmadan kazandığı parayla çok daha fazla kitap alıp okuyacağını paylaşmasıyla hemen herkesin takdirini ve beğenisini kazandı.

Kitaba karşı derin bir ilgisi olan ve bu nedenle harcamalarını ağırlıklı olarak kitap üzerine yaptığını ifade eden Arda Ayten, bu yıl içerisinde toplamda 100'ü aşkın kitap okuduğunu dile getirdi. Şimdiye kadar dört adet kitap yazdığını izleyicilerle paylaşan Arda Ayten'in ''Param olmadığı için senede sadece 150 kitap okuyabiliyorum'' şeklinde açıklamalarda bulunması seyircilerin gönlünü fethetmişti.

Kaynak: www.kahramantv.com

Editör: TE Bilisim