Astrolog Kenan Yasin Bölükbaşı Yeni Ay’ın etkilerinin üzerimizde olacağı 16 Kasım haftasında burçların nasıl etkileneceğini yorumladı.  Bölükbaşı, Akrep burcunun özellikleriyle deneyimleyeceğimiz Yeni Ay’da 12 burcu aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında nelerin beklediğini açıkladı.

Venüs’ün hafta genelinde yapacağı iki zorlu açı sebebiyle ikili ilişkilerimizde soğuk savaşlar içerisine girebiliriz. İletişimde kopukluklar yaşayabiliriz. Rutin hayatımızı etkileyen ve bizleri demoralize eden problemlerle karşı karşıya kalabiliriz.

Hafta sonuna doğru Venüs gezegenimizin de Akrep burcuna geçişi ile duygularımızı daha yoğun, tutkulu ve sahiplenici yaşamak isteyebiliriz. Venüs 15 Aralık’a kadar Akrep burcunda seyrediyor olacak. Sevgi alışverişimizi deneyimleyeceğimiz alan ağırlıklı olarak “aile” ve “yuva” hanemiz olacak. Aile içi paylaşımlar ve uyum bizler için önemli olacak. Aile içi denge ve uyum tüm ilişkilerimize yansıyor olacak.

Hafta başında ilgi odağı olmak isteyebiliriz. Hobilerimiz ve çocuklarımız öncelik sıralamamızın başında geliyor olabilir. Farklı kültürlerin ve farklı aktivitelerin içerisinde olmak daha cazip gelebilir. Aşk ilişkileri ve partnerlerimizle birlikte vakit geçirme isteğimizi daha yoğun hissedebiliriz. İletişimsel sıkıntılar söz konusu olabilir. Soğuk rüzgarların estiği düşüncesine kapılabiliriz. Fark edilmek ve kendimizi duyurmak için farklı metotlar deneyebilir ve kendimizi olduğumuzdan farklı lanse edebiliriz.

Aile içinde ve iş yerinde köklü değişimlere gitmek isteyebiliriz. Bizleri huzursuz eden konular üzerine eğilmek ve çözüm üretmek isteyebiliriz. Ay’ın oğlak burcuna geçmesiyle birlikte sorumluluk alma ihtiyacımız artabilir. Dikkatli ve daha disiplinli davranmak isteyebiliriz. Günlük düzeni sağlayamıyor olmak can sıkıcı olabilir.

Hafta ortalarına doğru ise yine ikili ilişkilerimizin vurgusu devam ediyor olacak. İş yerinde hazırlanacak olan anlaşma ve sözleşmelerde ortak dili konuşmak ve maddeleştirmek konusunda zorluklar yaşanabilir.

21 Kasım itibariyle idrakimizin yönü değişiyor olacak. Güneş Yay burcuna geçiş yapıyor. İyi ki doğdunuz Yay burçları diyeceğiz. Kişisel haritalarımızda bir ay boyunca Yay burcunu kesen ev konularına odaklanacağız ve algımızı o konulara vereceğiz.

Pazar günü Ay’ın Balık burcuna geçişi ile birlikte akışta kalmak ve yeniliklere açık olmak fayda sağlayabilir.  

Koç Burcu

Bu hafta çok fazla sorumluluğu bir arada yapma isteğinizden kaynaklı karşılaşabileceğiniz zorluklar söz konusu olabilir. Özellikle maddi konularda yeni girişimler veya olumlu gelişmelerin yaşanabilir. İş yükünüzde artışlar ortaya çıkabilir. Sorumluluklarınızın altında ezilmekten kaynaklı, duygusal hayatınızı ihmal edebilirsiniz. Bu konuya gerekli özeni gösterecek olursanız sizin için çok iyi bir hafta geçirmeniz söz konusu olabilir. İkili ilişkilerde ve ortaklıklarda sadakatsizliklere dikkat çeken bir gökyüzü enerjisi içerisinde olabilirsiniz. Bu gergin açının üzerinizde bırakacağı olumsuz etkilerini göz ardı etmemeniz faydalı olabilir. Venüs Akrep burcuna geçiyor. Evlilik, ortaklık ve miras kanalıyla maddi kazanç elde edilebileceğinizi işaret ederken gölge yönüyle başkalarının kaynakları üzerinde hak talep eden kişi olarak da görülebilirsiniz. İlişkilerde bütünlük arayışlarınız artabilir ve daha derin ilişkiler yaşamak isteyebilirsiniz. Güneş Yay burcuna geçiyor. İdrakinizin yönü değişiyor. Yabancı farklı kültürler, eğitim ve akademik konular üzerine odaklanabilirsiniz. Daha adil bir düzen arayışlarınız artabili

Boğa Burcu

Kargaşa ve güvensizlikleri yoğun bir şekilde hissedebilirsiniz. İş yaşamınıza ilişkin korkularınız veya gelecek kaygınız zihinsel açıdan yorgunluklara sebep olabilir. Stresli ve gergin bir süreç içerisine girebilirsiniz. Sizin iradeniz dışındaki değişimler sizi korkutacak olsa dahi aslında bu değişimler sizin karanlıktan aydınlığa geçmenize sebebiyet verebilir. O yüzden bu hafta algılarınızı açıp yeniliklere açık olmanızda fayda olabilir. Evcil hayvanlarınızla ilgili problemler yaşamamak için sağlık kontrollerini yapmak fayda sağlayabilir. Öte yandan kendi rutin sağlık kontrollerinizi de ihmal etmemenizi önereceğim. Venüs Akrep burcuna geçiyor. İkili ilişkilerde uyumu, paylaşmayı ve sevgi alışveriş şeklinizin üzerinde yeni deneyimler kazanabileceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Evlilik ve iş ortaklıklarımızdaki uyum arayışlarımız artabilir. Evliliğe meyil etmelerimiz artabilir. Kazançlı ortaklıklar ve evlilikler kapınızı çalabilir. Güneş Yay burcuna geçiyor. İdrakinizin yönü daha çok kendi öz değeriniz üzerine yoğunlaşabilir. Burada önemli olanın alma verme dengenizdeki adil tutumların önceliğiniz haline gelmesi olabilir.

İkizler burcu

Geriye çekilip tamamen kendiniz odaklı olabileceğiniz, kendinize zaman ayırmak isteyeceğiniz bir hafta geçirmeniz söz konusu olabilir. Zihinsel olarak kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Daha sakin ortamları tercih etmek isteyebilirsiniz. Hayatınıza dair almanız gereken yeni kararlar gündeminizde olabilir. Yaşamınızı değerlendirmeniz ve yön değiştirmenizin zamanının geldiğini keşfetmeniz açığa çıkabilir. Akupunktur, yoga gibi terapi gerektiren tedaviler üzerine araştırmalar yapabilir ve hatta bu tarz konulara yönelmeniz söz konusu olabilir. Hobileriniz ve kendi yaratıcılığınızı ortaya koymakla ilgili sıkıntılar gündeme gelebilir. Çocuklarınız aşırı ilgi bekleyebilir ve bu beklentilerini karşılamak isterken zorluklar yaşanabilir. Uyumu ve dengeyi yakalamakta zorlanabilirsiniz. Venüs’ün Akrep burcuna geçiyor. Hizmetlileriniz ve çalışma ortamlarınızda uyum arayışlarınız artabilir. İş birliği içerisinde olmak, yardımseverlik ve daha şefkatli bir tutum içerisine girebilirsiniz. Güneş Yay burcuna geçiyor. İdrakinizin yönü ikili ilişkiler evlilik ortaklıklara çekilebilir. Hukuki süreçler gündeme gelebilir.

Yengeç Burcu

Arzuladığınız ve ulaşmak için çabaladığınız şeye ulaşabilirsiniz. Ulaştığınız anda aslında sahip olmak istediğinizin o olmadığı kanaatine varabilirsiniz. Bu ruh hali bıkkınlık, depresyon, korku ve durgunluk gibi ruh halinizde ciddi değişkenliklerin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Sevgi ve aşk ilişkilerinizde geçmişte yaşanan kötü deneyimleri artık bir kenara bırakmanız gerekebilir. Kendinizi koruma içgüdüsü yerine tamamen duygularınızla hareket etmek rahatlatıcı olabilir.  Aile büyükleri ve eşiniz arasında yaşanan tatsızlıkları çözüme ulaştırmak isteyebilirsiniz. Herkesin abartılı tavırları olayların çözüme ulaşmasını zorlaştırabilir. Venüs Akrep burcuna geçiyor. Sevgili ilişkileriniz ve çocuklarınızla ilgili uyumu ve ortak paylaşımlarla ilgili deneyimler kazanacağınız bir sürece giriyorsunuz. Flört etmek, yeni bir ilişkiye başlama isteği içerisine girebilirsiniz. Hobileriniz ve sanata eğiliminiz artabilir. Romantik aşk ilişkilerinde uyum arayışlarınız artabilir. Lüks ve gösteriş isteklerimize dikkat etmemiz gerekebilir. Güneş Yay burcuna geçiyor. İdrakinizin yönü çalışma ortamınız ve hizmetlilerinizle ilgili daha adil bir düzen sağlamak olabilir. Çalışma ortamınızda çalışma azminizi ortaya koymak isterken bilginizi de ön plana çıkartmak isteyebilirsiniz.

Aslan Burcu

Maddi ve manevi dünyanızda müdahale edemeyeceğiniz büyük değişimlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Buna bağlı olarak geçmişin etkisinden kurtulmak, yeni başlangıçlar, yeni için eskiden vazgeçmek, yıkma ve yenilenme gibi hayatınızda köklü değişimler açığa çıkabilir. Bu değişimler ilk etapta size kargaşa gibi gelecek olsa dahi, aslında kısa süreli bir durgunluk sonrasında hayatınızdaki değişimler sizin için bir yükten kurtulmak anlamına gelebilir. İletişim kurarken arada kalmak, arabuluculuklar yapmak durumunda kalabilirsiniz. Bu durum zorlayıcı olsa dahi farkında olmadan ortamı yumuşatan kişi olabilirsiniz. Öğretmen veya öğrenci ilişkilerinde uyumu sağlamakta ve yeni düzene uyum sağlamakta zorlanan kişilerle tartışmalar söz konusu olabilir. Veli toplantıları düzenlemek yararlı olabilir. Venüs Akrep burcuna geçiyor. Aile ve yuva ortamlarında sevgi alışverişi ve ortak paylaşım alanlarında uyumu yakalama isteğiniz artabilir. Daha çok evlerinizde vakit geçirmekten haz alabileceğiniz bir süreç içerisine girebilirsiniz. Güneş Yay burcuna geçiyor. Sevgili ilişkileri ve çocuklarınızla daha çok ilgilenmek isteyebilirsiniz. Birlikte daha keyifli vakitler geçirmek isteyebilirsiniz. Farklı aktiviteler içerisinde olmak faydalı olabilir.

Başak Burcu

Duygusal dünyanız için mantık çerçevesinde alacağınız kararlar olabilir ve duygularınızı geri plana atmak zorunda kalabilirsiniz. Duygu dünyanız akıl ve mantık sayesinde sizi ızdırap veren bağımlılıklarınızdan kurtulabilir. İçsel anlamda kendinizi rahat hissedebileceğiniz yenilik arayışı içerisine girebilirsiniz. Gizli kapaklı yaşanan yasak ilişkilerden uzak durmak üzülme olasılığınızı azaltabilir. Atacağınız adımları, alacağınız kararları detaylı bir şekilde düşünerek almanız gerekebilir. Kendinizi daha değerli hissetmek için başvurduğunuz yollar size zarar verebilir. Olmaması gereken ilişkilere çekilebilir ve kibirli bir tutum içerisine girebilirsiniz. Farkında olmadan sevgi ve sevilmek için risk almak kendinize zarar verebilir. Öte yandan hak ettiğiniz o zammı alamıyor olmak da kafanızı kurcalayan konulardan biri olabilir. Venüs Akrep burcuna geçiyor. İlişkilerinizde iletişim kurarken arabulucu bir tutum içerisine girmek durumunda kalabilirsiniz. İletişimde yumuşak ve uyumlu olmak önceliklerinizin başına gelebilir. Kültürel aktiviteler, müzik ve sanata ilginiz artabilir. Edebiyata olan ilgi artabilir. Güneş Yay burcuna geçiyor. Aile ve yuva hanesinde daha adil bir düzen sağlamak isteyebiliriz. Aile ile ilgili hukuki süreçler gündeme gelebilir.

Terazi Burcu

Hayatınızdaki kişi ya da düşündüğünüz kişi ile yaşanabilecek duygusal yakınlaşmalar, beklenmedik bir romantizm gibi durumlar sizi çok fazla heyecanlandırabilir. Karşılıklı duygusal paylaşımlarla birlikte, olumlu sonuçların ortaya çıkabileceği bir hafta geçirmeniz söz konusu olabilir. Hayatınızda özellikle bu zamanlarda bir yenilenme arayışı içerisinde olabilirsiniz. Kısa soluklu ve çok keyifli bir seyahat gündeminizde olabilir. Yapacağınız bu seyahat size iyi gelebilir. Hayatınızda değişimlerin ortaya çıkabilir. Kendinizi bir yükten kurtulmuş gibi hissedebilirsiniz. Aile içerisinde otorite figürleri ile yaşanacak tartışmalar karşısında de-moralize olabilirsiniz. Ancak yaşanan bu tatsız tartışmanın arabulucusu siz olabilirsiniz. Aile içerisindeki huzur sizin motivasyonunuzu arttırabilir.  Venüs Akrep burcunda. Kendi öz değer problemlerinizle ilgilenmek isteyebilirsiniz. Değersiz hissettiren ne varsa hayatınızdan çıkartmak isteyebilirsiniz. Harcamalarınızda aşırılıklara dikkat etmek gerekebilir. Güneş Yay burcunda. Bulunduğunuz ortamda iletişiminizin gücünü kullanırken daha adil bir ortam sağlamak isteyebilirsiniz. 

Akrep Burcu

Bu hafta duygusal hayatınız konusunda zor günlerin ortaya çıkması söz konusu olabilir. Özellikle Yeni Ay sizin burcunuzda gerçekleşeceği için bu hafta yaşamınızda ikili ilişkilerinizdeki iletişime çok fazla dikkat etmeniz gerekebilir. Sezgilerinize güvenerek, iç sesinize uyarak hareket etmenizde fayda olabilir. Hayatınızda sebepsiz kopan ilişki bağları ya da bir anda kesilen iletişimler olabilir. Bu durumun sizi olumsuz yönde etkilemesine müsaade etmemeli ve aslında yaşananların iyiye ve olumluya doğru bir değişim olduğunu gözlemleyebilmelisiniz. Çevrenizdeki insanlara verdiğiniz emeklerin karşılığını almaya başlayabilirsiniz. Venüs sizin burcunuza geçiyor. Motivasyonunuzu sağlayacak yeni güzellikler peşine düşebilirsiniz. Kendi iç dünyanızın güzelliklerine odaklanırken, dış dünyanız ve dış görüntünüzde de değişikliklere gitmek isteyebilirsiniz. Güneş Yay burcunda. Kısa mesafeli tatiller organize etmek isteyebilirsiniz. Hiç hesapta yokken eğitiminiz için harcamalar yapmak durumunda kalabilirsiniz.

Yay Burcu

Parasal konularda bu hafta zorluklar söz konusu olabilir. Maddi konulardaki alış-veriş dengesinin sağlanmaması zorlayıcı olabilir. Maddi konulardaki beliren bu dengesizlikler ciddi kayıplar yaşatmasa da geçici zorluklar yaşatabilir. Hayatınıza gereken özeni ve zamanı ayırmanız gerekebilir. Yeni heyecanlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Umutsuzluğa düşmek ve var olan maddi-manevi desteği yitirmek, değişime olan inancınızı sarsabilir. Arkadaşlık ilişiklerinde araya mesafeler girebilir. Küslükler söz konusu olabilir. ya da yaşanan küskünlükleri abarttığınızı düşünebilir ve yeniden görüşme isteğiniz doğabilir. Venüs Akrep Burcunda. İkili ilişkilerinizi gizli tutmak isteyebilirsiniz. Gizli saklı kalan ilişkiler sizi daha çok cezbedebilir. Platonik aşklara çekilebilirsiniz. İkili ilişkilerde kuşkucu ve şüpheci yaklaşımlar içerisine girmeye dikkat etmek gerekebilir. Güneş Yay burcunda. Motivasyonunuzu sağlayacak aktiviteler içerisinde olmak isteyebilirsiniz. Hayatınızı tek bir konuya odaklamak isteyebilirsiniz.  

Oğlak Burcu

Bu hafta maddi konularda mücadele içerisine girebilirsiniz. Yeni girişimler konusunda elde edilebilecek başarılarınız söz konusu olabilir. Ve isteklerinizin gerçekleşmesi yönünde sizi heyecanlandırabilecek gelişmeler olabilir. Düşünsel ve bedensel olarak emeklerinizin, çabalarınızın başarıyla sonuçlanması karşılığında yaşayabileceğiniz haz ve mutlulukların açığa çıkacak olması sizi mutlu edebilir. Aynı zamanda sanat, bilim gibi alanlarda yaratıcılığınızın ya da merakınızın ön planda olabileceği kendinize yeni uğraşlar bulabilirsiniz.

Kariyerinizi planlarken imajınızı yenilemek isteyebilir ve bunun için kendinizi aşan emekler içerisine girebilirsiniz. Bu süreç sizin için yorucu olabilir ve pes etmek durumunda kalabilirsiniz.

Venüs Akrep burcunda. Sosyal çevrenizde daha seçici davranmak isteyebilirsiniz. Artık hayatınızda olmasını istemediğiniz arkadaşlarınızı elemek durumunda kalabilirsiniz. Çalışma arkadaşlarınız ya da sosyal çevrenizden bir ile yeni bir ilişki içerisine yerleşmek isteyebilirsiniz. Güneş Yay burunda. Kendinize olan inancınızı sorgulamak durumunda kalabilirsiniz. Tecrübelerinize ve bilginize olan inancınızı sorgulayabilir, yetersizlik hissiyatına bürünebilirsiniz.

Kova Burcu

Bu hafta sevinç, mutluluk ve maddi doyum ön planda olabilir. İsteklerinizi gerçekleştirmeniz maddi kazanımları beraberinde getirebilir. Aile bireyleri ile anlayışlı yaklaşımlar içerisine girmek konuşulmamış sorunların çözüme kavuşmasına vesile olabilir. İkili ilişkilerinizdeki yoğun iletişim trafiği yalnızlık hissiyatınıza bir nebzede olsa çözüm olabilir. Anlayış ve hoşgörü göstermekte zorlanabilir ve bu sebeple gergin dakikalara şahitlik edebilirsiniz. Arkanızdan dönen işler kanınızı donduracak kadar çirkin boyutlara gelebilir.

Venüs Akrep burcunda. Sadece kendi kariyerinize odaklanmak ikili ilişkilerinize zarar verebilir. Eşiniz ve ailenizin sizden beklediği uyum ve paylaşımlardan mahrum kalıyor olmaları krizlere sebebiyet verebilir. Güneş Yay burcunda. Sosyal çevre ve arkadaşlık ilişkilerinizde daha adil bir ortam yaratmak isteyebilirsiniz. Aynı bakış açısına sahip olduğunuz ve aynı hedefe koştuğunuz, koşabileceğiniz ortamlarda olmak isteyebilirsiniz.

Balık Burcu

Duygusal dünyanızdaki olumsuzluklardan, omuzlarınızdaki ağır yükten ve içerisinde olduğunuz bunalımdan kurtulmanız için gelen bir yardım eli olabilir. Mutluluk açığa çıkabilir. Güven arayışınızın son bulabilir. Tutku dolu günler yaşayabilirsiniz. Parasal konularda artışlar olabilir. Parasal konularda vereceğiniz mücadele yorucu olabilir fakat alacağınız sonuçlar kendinizi daha iyi hissetmenize vesile olurken, bu başarı kendinizi iyi hissettirebilir. Ekonomik anlamda kendinize güveniniz artabilir. Arkadaşlık ilişkilerinizde arkadan dönen işlerle karşı karşıya kalabilir ve küskünlükler yaşanabilir.

Venüs Akrep burcunda. Yalnız kalmaktan korktuğunuz bir süreç içerisine girebilirsiniz. Birilerinin yardımını almak size kendinizi daha iyi hissettirebilir. Aşina olmadığınız bir aşk ilişkisi ve deneyimin içerisine yerleşebilirsiniz. Güneş Yay burcunda. Kariyeriniz ve hedefleriniz önceliğiniz olabilir.

Editör: TE Bilisim