Fazla kilolarınızdan, özellikle göbek çevresindeki yağlardan şikayet ediyorsanız ve ne yaparsanız yapın bir türlü zayıflayamıyorsanız belki de faydaları say say bitmeyen tarçınlı süte şans verme zamanınız gelmiştir.

Her ikisi de ayrı ayrı pek faydalı olan süt ve tarçın güçlerini birleştirdiğinde metabolizmanızın hızlı çalışmasını sağlıyor ve yağ yakımını hızlandırıyor. Öyle ki tarçınlı sütün ayda 4 kilo verdirdiği söyleniyor.

Öyleyse gelin birlikte bu mucizevi içeceği yakından tanıyalım. Tarçınlı sütün tarifinden faydalarına her şeyi bir bir öğrenelim.

Tarçınlı sütün faydaları, tarçınlı süt zayıflatır mı?

Sütte bulunan protein metabolizmayı hızlandırıcı ve yağ yakımını kolaylaştırma özelliğine sahip.

Tarçınsa tok tutma ve tatlı krizlerini bastırmada çok başarılıyken diğer yandan vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor, sindirim sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlıyor. Ayrıca şişkinliğe ve hazımsızlığa neden olan bakterilerle de savaşan tarçın şişkinlik problemlerini de ortadan kaldırıyor.

İşte bu iki süper kahraman yani süt ve tarçın bir araya geldiğinde ise hem kilo vermeye yardımcı hem de sağlığınız için çok faydalı bir besine dönüşüyor.

Mis gibi kokusu ve lezzetiyle de bildiğimiz zayıflama yöntemlerinden çok daha keyifli olan tarçınlı süt, içine şeker eklemediğiniz ve diğer öğünlerde de sağlıklı beslenmeyi sürdürdüğünüz takdirde ayda 4 kiloya kadar da zayıflamanızı da sağlıyor.

Tarçınlı sütün tek faydası bununla sınırlı değil tabii ki. Tarçınlı süt ayrıca uykusuzluk problemine iyi geliyor ve yatmadan önce içildiğinde kısa sürede uykuya dalmanızı sağlıyor.

Boğazı yumuşatarak üst solunum yolu hastalıklarının iyileşmesine katkıda bulunuyor. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlık sorununa çözüm oluyor. Son olarak kan şekerini düzenleyip tansiyonu da düşürmeye yardımcı oluyor.

Daha ne olsun?

Tarçınlı süt tarifi, nasıl yapılır?

Malzemeler:

1 su bardağı az yağlı ya da light süt

1 tatlı kaşığı tarçın

Nasıl hazırlanır? Nasıl tüketilir?

Önce sütü ısıtın. Süt ısındıktan sonra bir bardağa alın ve üzerine tarçını ekleyerek iyice karıştırın.

İkindide ara öğün olarak ve gece yatmadan önce bu karışımdan birer bardak için. Gece yatmadan önce içmeniz uyurken bile yağ yakmanızı sağlayabilir. Günde 2 kez içebileceğiniz tarçınlı sütü düzenli olarak tükettiğiniz takdirde ayda 4 kilo verebilir, özellikle karın ve bel çevresindeki fazla yağlardan kurtulabilirsiniz.

Tabii tarçınlı sütün zayıflamaya katkıda bulunması için başka tatlı tüketmemeniz, meyve ve sebze ağırlıklı beslenmeniz ve özellikle akşam 8'den sonra hiçbir şey yememeniz gerekiyor.

Son ve önemli not: Her diyette olduğu gibi tarçınlı süt diyetini uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Özellikle laktoz intoleransı ya da süte veya tarçına karşı hassasiyeti olanlar aman diyelim, sağlık bu şakaya gelmez!

KAYNAK: https://yemek.com

Ayda 4 Kilo Verdirip Yağ Yakan Tarçınlı Süt Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com

Editör: TE Bilisim