Gerilim Baş Ağrısı: Genelde baş etrafında sıkışma şeklinde ağrı yapar. Stres, gerilim ve yorgunlukla yakın ilişkilidir.

Migren: Baş ağrısı: yanında ışıktan sesten rahatsız olma ve bulantı-kusma sıklıkla eşlik eder.

Menstürel Migren: Adet dönemlerinde gelen migren atakları şeklindedir.

Küme Baş Ağrısı: Genelde göz arkasında şiddetli bir ağrı şeklinde kendini gösterir. Ağrı genelde günler süren ataklar halinde gelir yani belli zamanlarda kümelenme eğilimindedir. Beraberinde gözde kızarma ve yaşarma görülebilir.

Tansiyona Bağlı Baş Ağrısı: Genelde ense kısmında ağırlıklı ağrı görülür. Tansiyonun yükselmesi ile ilişkilidir.

TRrigeminal Nevralji: Yüzde keskin bir ağrı ve yüz kaslarında kasılma yapar.

Egzersiz baş ağrısı: Egzersiz ve efor sonrası ortaya çıkan ağrılardı

BAŞ AĞRISI BÖLGELERİ NELERDİR?

Baş ağrıları başın tek bir bölgesinde veya genelinde olabilir. Örneğin migren ağrısı her zaman olmasa da genelde başın bir yarısındadır. Strese bağlı ortaya çıkan gerilim tipi baş ağrısı da genelde başın etrafında sıkıştırma tarzı ağrı yapar.

Şu anda baş ağrısına ve baş ağrısı çeşitlerini tedavi edici rolü olduğu bilinen bir bitki veya ekstresi bulunmamaktadır. Baş ağrısı çeken hastaların bitkisel tedavilere başvurmadan önce mutlaka bir hekime gitmeleri önerilir.

Bugün baş ağrısında etkinliği kanıtlanmış birçok ilaç tedavisi bulunmaktadır. Bunun yanında başın doğru akımla elektriksel uyarımınım migrende etkin bir tedavi olduğu son yıllarda yapılan araştırmalarda ortaya çıkarılmıştır. Yapılan çalışmalarda kişiye kendi bedenini kontrol etme yöntemleri öğretilerek baş ağrısında iyi oranda tedavi edilebilmektedir.

Bu nedenle bilimsel yeni kanıtlanmış yeni tedavi yöntemleri kullanılmaktadır. kKasik tedaviler yanında beyin uyarımı ve biyogeribildirim gibi son çıkan ve güncel tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.

Baş ağrısı tedavisinde nöroloji, psikiyatri hekimleri ve psikologlarla birlikte çalışmak gerekmektedir. Multidisipliner bir tedavi yöntemi hastaya uygulanmalıdır.  Çünkü baş ağrısının ve baş ağrısı çeşitlerinin birçok psikoloji rahatsızlığın ve stresin neden olabildiği gibi, ruhsal sorunlarda baş ağrısına ve buna bağlı baş ağrısı çeşitlerine neden olmaktadır.

Baş ağrısı çeşitleri tedavisinde düzenli egzersiz ve düzenli beslenme çok önemlidir. Düzenli egzersiz ve düzenli beslenme baş ağrısı çeşitlerinin tedavisinde sıklıkla önerilmektedir. Kişinin baş ağrısından ve buna bağlı yaşadıkları baş ağrısı çeşitlerinden kurtulmak için yaşamlarını buna göre düzenlemeleri gerekmektedir.

https://npistanbul.com/noroloji/bas-agrisi-cesitleri

Editör: TE Bilisim