Beslenme alışkanlıklarınızda ve mutfak düzeninizde yapacağınız bu değişiklikler diyabetle mücadelede ciddi adımlar atmanızı sağlayacak. 

Diyabetli birini sadece diğer bir diyabetli anlayabilir. Bunu bildiğimiz için bugün diyabet tanısı konduktan sonra diyetini ve dolayısıyla birçok alışkanlığını yeniden düzenleyen birinin kişisel tecrübelerine yer veriyoruz. 

Virginia’da büyüyen Kinnaird ve ailesinin en sevdiği yiyecekler arasında ev yapımı kızarmış tavuk ve şekerli tatlılar yer alıyordu. Sevmediği bir karbonhidrat çeşidi olmadığını söyleyen Kinnaird’ın beslenme programı her zaman bol kalorili ve bol yağlı yemeklerden oluşuyordu. Ta ki kendisine 1999 yılında Tip-2 diyabet teşhisi konulana dek. 

Kinnaird o dönem sık seyahat etmesini gerektiren ve onu çok kalorili restoran yemeklerine yönlendiren stresli bir işte çalışıyordu. Bu yaşam şekli 45 kilo almasına sebep oldu. 

Diyabet tanısı ona bir nevi sağlığını ciddiye alması için bir alarmdı. Ve bunu yapmanın yolu elbette diyetini baştan aşağı yeniden düzenlemekten geçiyordu.

Kaynak https://www.diyetkolik.com/diyetinizde-yapacaginiz-basit-degisikliklerle-diyabeti-kontrol-altina-alabilirsiniz

Editör: TE Bilisim