Sağlımız için de çok yararlı olan lezzetli ve vazgeçilmez besinimiz balığın sofralarımıza ne sıklıkla girmesi gerektiğini biliyor muydunuz?

İçerdiği koruyucu yağ asidi ile kalp hastaları için önemli bir besin olan balık, kırmızı ve beyaz etten daha sağlıklı olmasıyla tercih ediliyor.

İçinde bol miktarda B, A ve D vitamini bulunan balığın her yaşta insan için çok faydalı olduğu biliniyor. Bununla birlikte özellikle çocuklar ve gelişme çağındaki gençler için temel besin maddelerinden biri. Balık yağı da besin takviyesi olarak gelişme çağındaki çocuklar için sıkça başvurulan yöntemlerden.

Balığın kolesterol bulundurmayan bir et olduğu için kırmızı ve beyaz etten daha sağlıklı olduğu bilinen bir gerçek. Fakat tüketiminde dikkat edilmesi gereken konu ise, kalp için faydalı olması açısından balığın düzenli olarak tüketilmesi.

Sofranızda haftada 3 gün bulundurduğunuz balık sayesinde kalbinizi ve sağlığınızı koruyacak, yükselen kolestrolle hiç çaba sarfetmeden savaşacaksınız. Haftada en az 2 kez mutlaka tüketilmesi gereken balık, farklı pişirme alternatiflerine açık olan yapısı sayesinde tüketirken sıkılmayacağınız besinlerden.

Kılçığı bile yararlı

Balığın kılçığında bulunan yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor kemiklerin sağlığı ve dayanıklılığı bakımından önemli. Bu özelliği nedeniyle kemik erimesi sorununu yaşayanların balık etini daha fazla tüketmesi gerekiyor. Balığın protein içeriği ete eşdeğer olduğu için, fasulyede bulunan proteinlere göre de aminoasitlerin fazla olması nedeniyle daha çok sindiriliyor ve vücutta daha çok kullanılabiliyor.

Vücudun kış aylarında daha fazla ihtiyaç duyduğu A, B1, B2 ve D vitaminlerinin balık tüketimi ile karşılanabileceğini bildiren uzmanlar, balığı öneriyor.

Editör: TE Bilisim