Prof. Dr. Canan Karatay, Türkiye'de 17 saati bulacak olan oruç ibadetine vücudu hazırlamak için altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

Tarçınlı süt: Karatay'ın önerisine göre; sahurda içeceğiniz 1 çay kaşığı tarçın eklenmiş 1 su bardağı yarım yağlı süt, bir sonraki gün daha rahat oruç tutmanızı sağlayacaktır.

Çörekotu: Çörekotu, içerdiği sağlıklı yağlarla vücutta tokluk hissi yaratır. Sahurda bir kâse yoğurda ya da salatanıza karıştırıp tüketebilirsiniz.

Maden suyu: Eğer tansiyon probleminiz yoksa suyun yanı sıra 1 şişe doğal maden suyu da içmeyi ihmal etmeyin.

Yumurta: Canan Karatay, "Sahurda yumurta çok önemlidir. 3-4 yumurtayı tereyağına kırıp sarısıyla birlikte yiyebilirsiniz. Yumurta ve tereyağından aldığınız enerji, sizi 24 saat tok tutabilir" diyor.

Süt: Süt önemli bir kalsiyum ve D vitamini kaynağı olması sayesinde, tok tutarak açlık hissini bastırır. Bu yüzden sahurda ve iftarda birer bardak süt tüketmeye özen gösterin.

Zeytinyağı: Prof. Dr. Canan Karatay, sahurda tok tutan yiyecekler listesine zeytin ve zeytinyağının da mutlaka eklenmesi gerektiğini söylüyor. Karatay, "Sahurda zeytin ve zeytinyağı yiyebilirsiniz. Yağın verdiği enerji sizi 72 saat götürür. Dinç tutar, başınız dönmez" açıklamasında bulundu.

Fasulye: Fasulye, tokluk hissi sağlayan bir baklagiller türü olduğu için sahur sofrasında başköşede yer alabilir.

Yeşil çay: Ramazan'da günde 2-3 fincan yeşil çay içerek sindirim sisteminizin daha doğru çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.

Kefir: Kefir, sindirimi ve hazmı kolay en besleyici içeceklerden biridir. Yoğurttan daha yoğun olan probiyotik içeriği ile bağırsaktaki iyi huylu bakterilerin artmasına yardımcı olur; kötü huylu bakterilerin yerleşmesini önler

Editör: TE Bilisim