Yapılan araştırmalara göre kemik suyunun beden için oldukça sıhhatli olduğu ispatlandı.

Kemik suyunun üretimi kolay, etkisi de para ile ölçülmez! Aile sıhhati için çok önemli bir özelliğe sahiptir… Özellikle çocuklar için içindeki vitamin ve mineraller reel bir hazinedir, kemik suyu

Bu eşsiz besin daha önceki zamanlarda, savaşlarda ağır yaralar alan askerleri kısa zamanda sıhhatine kavuşturan bir iksirdi. Günümüzde ise o da her şey gibi hazır yiyecek sektörüne kurban gitti. Hakikatinde üretimi çok kolaydır, tesiri para ile sınırlandırılamaz.

BEDENİMİZİN YİNE YAŞAM BULDUĞU SIVI: KEMİK SUYU

Yapılan araştırmalara göre kemik suyunun beden için oldukça sıhhatli olduğu ispatlandı. Özellikle mikroplara karşı korunmak ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için kemik suyunun kumpaslı olarak her yaş grubu için harcanması gerektiğini vurgulayan hekimler ayrıca kemik suyunun uzun ve sıhhatli hayatın gizemi olduğunu da ayrıca belirtiyorlar.

Peki, nedir kemik suyunu özel kılan?

1-Kemik suyunun kumpaslı tüketimi uzun hayatın gizemi

Uzmanlar kemik iliği ve kemik suyu üzerinde yaptıkları tahlilde özellikle bedenin bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için uzun bir hayatın gizemi olduğunu tespit etmişlerdir.

Özellikle kemiğin içinde bulunan ilik mikrop ve bakteri yaradılışının önüne geçmenin yanı sıra bağışıklık sistemi ile alakalı olan lökasit ve alyuvar hücrelerinin de üremesine destekçi olarak artmasını sağlar.

2-Hastalıklara karşı kalkan görevi görmektedir.

Özellikle hastalık yarıyıllarında kemik suyunun bolca harcanması hastalığın daha kısa müddette ve tesirlerinin daha az sezilerek atlatılması için çok ehemmiyetlidir. Bununla beraber kemik iliğinin mikrop ve bakteri yaradılışı ile alakalı bir gözetici misyonu da görmesinden dolayı kumpaslı kemik iliği ve kemik suyu tüketiminin hastalıklara karşı kalkan misyonu gördüğünü söylemek de yanlış olmayacaktır.

3-Eforlu bir bağışıklık sistemi için en ehemmiyetli besin kaynağıdır

Yalnızca büyükler için değil çocuklarda hatta bebeklerde de az ölçü olsa da kullanımı lüzumludur. Zira kemik gelişimi ve en ehemmiyetlisi de bağışıklık sistemi için en eforlu yiyeceklerden birisidir. Özellikle kemik yapısının içerisinde bulunan ilik bağışıklık sistemini oluşturan sıhhatli hücrelerin artmasına katkı sağlamaktadır.

4-Kemik gelişiminde tesirlidir

Kemik iliği ve kemik suyu kemik gelişimini yakından ilgilendirmektedir. Özellikle kırık gibi kemik yapısının bozulması gibi gidişatlarda kumpaslı olarak kemik suyunun içilmesi iyileşme sürecini de süratlendirecek ve kemiklerin daha eforlu bir yapıya sahip olmasını sağlayacaktır.

Özellikle yaşlılık yarıyılında kemiklerin erimesini ve yapısının zayıflamasını yasaklamak için bolca kemik suyuna çorba harcanması önerilmektedir.

5-Hem gelişim çağında hem de yaşlılık yarıyılında sağlık sunmaktadır

Kemik yapısı ile alakalı meseleler sadece yaşlılık yarıyılında değil oldukça genç yaşlarda iken de oluşabilmektedir. Özellikle boy uzamaması meselesinin önüne geçmek için çocuklarda kumpaslı olarak kemik suyu tüketimine dikkat edilmesinde fayda olacaktır. Aynı biçimde yaşlılık yarıyılında kemik kırılması veya eklem yerlerinde oluşan sızılar için kemik suyuna çorba veya kemik iliği netlikle bolca harcanmalıdır.

KEMİK SUYU NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

· 1,5 kilogram ilikli kemik

· İsteğe göre az bir ölçü karabiber ve 2 adet defneyaprağı

· 1 adet orta boy soğan

· Kemiklerin üzerini geçecek kadar su

Hazırlanışı:

· Yukarıdaki tüm malzemeleri bir tencerenin içine koyarak kaynaması için ocağa koyun. Bu operasyonu daha tesirli bir biçimde yapmak için düdüklü tencereyi de seçim edebilirsiniz.

· Kaynamaya başladıktan sonra ise kemiklerin iliklerinin dışarı çıkmasına yetecek derecede düdüklü tencerede kalmasını bekleyin.

· Takribî iki saat kadar pişen kemikleri ocaktan aldıktan sonra içindeki malzemelerin süzülmesi için bir süzgeçten geçirin.

· Yalnızca kemik suyu kaldıktan sonra dilerseniz bunu dondurucuya ufak pet kadehlere parçalayarak dilediğiniz zaman kullanmak üzere muhafaza edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim