Hilal Psikolojik Danışmanlık’ta danışanlarına verdiği psikoterapi sayesinde daha huzurlu bir yaşama ulaşmak isteyenlere rehberlik eden Hilal Aydın Özcan, hayattaki tüm olumsuzlukların kendi başına geldiğini düşünenlerin de bilinçli tercihler yapmasına yardımcı oluyor. Mükemmel insan olduğunu düşünen ve yaşam mücadelesi vererek kendisini bitkin düşüren herkese, karşı karşıya kaldığı tehlikelerden çıkış imkanı sunan Özcan, bireylere hayat enerjisini yeniden kazandırıyor.

“Sorunun Kaynağı Kendinizde Gizli”

Aynı mahalleden, okuldan veya çevreden birilerinin aynı idealleri benimserken aynı genetiğe, hislere ve atmosfere sahip bireylerin kendilerini “tek biricik” görmesi sorununa değinen Hilal Aydın Özcan, bu duruma çeşitli açılardan yaklaşıyor. Kendisinin yapayalnız olduğunu düşünen ve hiç kimse tarafından anlaşılamama algısına kapılanlara sorunun kaynağının kişinin kendisinde gizli olduğunu söyleyen Özcan, bundan dolayı da çözümlerin kişinin kendi iradesiyle mümkün olabileceğini belirtiyor. “Biz kimseye güvenmezsek kimse bize güvenmez. Biz kendimizi sevmez ve saygı duymazsak kimse bizi sevmez ve saygı duymaz. Kimseyi anlamazsak kimse de bizi anlamaz” diyen Özcan, güçlü, başarılı, sevilen bir insan olarak modellemek ve ona göre yaşamanın önerisini yapıyor.

Hilal Aydın Özcan’ın Tavsiyeleriyle Mutlu Olmak Sandığınızdan Daha Kolay

Kendisini güçlü, başarılı, sevilen bir insan olarak modellemek ve ona göre yaşamanın daha konforlu bir yaşamı ve mutluluğu da beraberinde getireceğine dikkat çeken Hilal Aydın Özcan, verdiği tavsiyelerle mutluluğu mümkün kılıyor. Huzurlu bir yaşam sürmek için mutlu insanları gözlemlemenin en önemli çözüm yollarından biri olduğunu belirten Özcan, “Onlar mutlulukları için çaba sarf eden, çalışkan, üretken, paylaşmayı bilen ve başkalarının ne yaptığı ile ilgilenmeyenlerdir. Ve dikkat edin hiç şikayet etmezler. Çözüm bulurlar ve gerekirse çözümün ta kendisi olurlar. Yaşamı, diğer insanları, doğayı ve var oluşlarını olduğu gibi kabul ederler” diyerek mutluluğun ne denli kolay ulaşılabilen bir duygu olduğunu ifade ediyor.

Hilal Aydın Özcan’ın hizmetleri ve çalışma alanlarına hilalpsikolojikdanismanlik.com adresinden ulaşılabilir.



 

Hilal Aydın Özcan

Hilal Aydın Özcan 1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite öğrenimini Ankara’da tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a yerleşti. Kısa bir süre kendi sektöründe çalıştıktan sonra Vatan grubu bünyesindeki “Gülümse” dergisinde editör olarak görev aldı. 2013 yılında kariyerine başka bir noktadan tekrar başlamaya karar veren Hilal Aydın Özcan, yeniden üniversite sınavına girip ve Bahçeşehir Üniversitesi psikoloji bölümünü bitirdi.

İlk kitabının yayıma hazırlandığı sıra İstanbul Kent Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji yüksek lisansını tamamlayıp aynı zamanda Aile Danışmanlığı eğitimini de tamamlayan Özcan, bu konuda da uzmanlığını aldı. Bireysel terapiyle birlikte aile ve çift terapisi alanlarında çalışmalarını sürdüren Uzman Klinik Psikolog Hilal Aydın Özcan; kaygı bozuklukları (özgül fobi, sosyal fobi, panik atak, agorafobi, yaygın anksiyete bozukluğu), obsesif kompulsif bozukluk, beden dismorfik (algı) bozukluğu, biriktirme bozukluğu, travma sonrası stres bozukluğu, duygu-durum bozuklukları (depresyon), yeme bozuklukları, cinsel işlev bozuklukları, stres kaynaklık bedensel şikayetler (psikosomatik rahatsızlıklar) ve kişilik bozuklukları alanlarında danışanlarına hizmet vermektedir.

Editör: TE Bilisim