Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (Tıp Fakültesi Hastanesi) Organ Nakil Merkezi, başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. 28 yaşındaki Gökhan Durdi, babasından nakledilen böbrekle yaşama tutundu.

KSÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Yüzbaşıoğlu, Genel Cerrahi Anabilim Dalı başkanı Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. İlhami Taner Kale, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Sezgin Topuz, Nefrololi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Özkan Güngör, Prof. Dr. Orçun Altunören, Doç. Dr. Ertuğrul Erken, Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Arslan ve nakil merkezi ekibi tarafından gerçekleştiren operasyonla Ali Durdi’den alınan böbrek, başarıyla 28 yaşındaki Gökhan Durdi'ye nakledildi.

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi'nde yaşayan 57 yaşındaki Ali Durdi, böbrek yetmezliği hastası olan 28 yaşındaki oğlu Gökhan’a böbreğinin birini vermeye karar verdi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan testlerde babanın dokularının oğluyla uyuştuğunu belirlendi. Ali Durdi'den alınan böbrekle sağlığına kavuşan hasta, nakli gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.

“BAŞARILI BİR NAKİL GERÇEKLEŞTİ”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi ekibinden Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Sezgin Topuz, gerçekleştirilen böbrek nakil ile ilgili şu bilgileri verdi:   

            

“Son dönem böbrek yetmezliğinin bazı kabul edilebilir yan etkileri olmasına rağmen en iyi tedavisi böbrek naklidir. Hastamız babası ile beraber bize başvurdular. Sağ olsun nefrolojiden hocalarımızın da desteğiyle hastamızı ameliyat ettik. Şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadık. Ülkemizde sayılı merkezlerde uygulanan kapalı yöntemle hastamızın babasından böbreği aldık. Hastamızın da şu anki durumu gayet iyi verici babayı taburcu ettik. Bir aksilik olmasa Gökhan Kardeşimi yakın zamanda taburculuğunu sağlayacağız” dedi.

“ARTIK ÇALIŞAN SAĞLAM BİR BÖBREĞİ VAR”

Nefroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Erken ise diyaliz öyküsü olan hastaya böbrek nakli yaptıklarını ve durumunun iyi olduğunu aktardı.

 “Nefroloji bilim dalı olarak 3 öğretim üyesi, 2 araştırma görevlisi 5 kişilik bir ekibimiz var. Böbrek nakli hastalarının hem ameliyat öncesi hazırlığı hem ameliyat sonrası takip ve tedavisini yapmaktayız. Genel cerrahi ekibimiz tarafından gerçekleştirilen başarılı bir böbrek nakli ameliyatı oldu. Hastamız, uzun zamandır haftanın 3 günü diyaliz alan biriydi. Babasının kendisine böbreğini bağışlamasıyla nakil gerçekleşmiş oldu. Artık çalışan sağlam bir böbreği var. Nefroloji servisinde yatan hastamızı Cerrahi ekibimizle beraber takip ediyoruz. Şu an durumu gayet iyi. Bir sorun gözükmüyor” diye konuştu.

“BANA YENİ BİR HAYAT VERDİLER”

Diyaliz tedavisi sürecinin oldukça zor geçtiğini anlatan Gökhan Durdi,“Bu süreçte bana desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen eşim, ailem özellikle kendi organından bana can katan babama ne kadar minnet duysam azdır. Artık babamın böbreğiyle İnşallah yaşam hayatına devam edeceğim. Bu süreçte bizlere her daim destek veren tüm hocalarımıza ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim