Maden suyu, içerdiği zengin mineraller sayesinde vücut için çok faydalı. 

Karbondioksitin suda çözülmesi ile elde edilen bu içecek, sindirimi de kolaylaştırır. 

Maden suyu, jeolojik ve fiziksel olarak koruma altında tutulan yeraltı sularından kuyu açılarak veya kaynaktan doldurularak elde edilmiş, çözünmüş katı madde içeriği toplam 250 ppm'den daha az olmayan sulara verilen isimdir.

Vücut için gerekli olan sodyum, kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir, iyot gibi mineralleri içerir. Gün içinde maden suyu tüketmek, içeriğindeki mineraller sayesinde cilt ve saç için de yararlı olabilir. Peki maden suyunun zayıflama sürecinde de herhangi bir etkisi var mı? İşte konuyla ilgili detaylar...

Maden suyundan bulunan kalsiyum, kemik yapısı, florür ise ağız ve diş sağlığı için oldukça yararlı.

Kadınlarda osteoporoz sorununu az da olsa hafifletmeye yardımcı olabilir. Ayrıca regl dönemlerini daha rahat geçmesini sağlayabilir.

İçerdiği karbondioksit gazı sebebi ile hazmı kolaylaştırdığı gibi mide bulantısını da önleyebilir.

Ayrıca cilde de uygulanabilir. Böylece cildi canlandırmaya da yardımcı olabilir.

Yaz döneminde terleme ile kaybedilen mineralleri yerine koymak için maden suyu tüketilebilir. Her gün 1 veya 2 maden suyu içilmesi günlük mineral ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunabilir.

Maden suları içerdiği mineraller ve özellikle bikarbonat sayesinde sindirime yardımcı olur ve mideyi de rahatlatır. Bu nedenle diyetlerde önerilebilir.

Ancak meyve aromalı maden sularının büyük çoğunluğu rafine şeker içerir. Bu nedenle zayıflama programlarında ve şeker hastalığı gibi durumlarda tüketilmemelidir.

Alkali Su Faydaları 

Alkali su daha bazik bir yapıya sahip olduğu için vücudumuzdaki toksinlerin nötr hale gelmesini ve atılmasını sağlar. Bu sayede vücudumuzun temizlenmesine yardımcı olur. Vücudumuzdaki diğer zararlı maddelerin dışarıya daha hızlı atılmasına yardımcı olur. Sindirim sistemine destek olarak daha hızlı ve düzenli çalışmasına da yardımcı olur. 

Vücudumuzun pH dengesinin sağlanmasına da yardımcı olur. Cildimizi besler, yaşlanma belirtilerini azaltır ve cildi güzelleştirir. Hücrelerin daha çabuk yenilenmesine yardımcı olur. pH dengesini sağladığı için vücudun bağışıklık sisteminin daha güçlü olmasına da yardımcı olur. Ödem oluşumunu da engeller. Vücuttan toksinleri atma, ödemi engelleme gibi özellikleri olduğu için zayıflamaya da yardımcı olur.

Sirkeli Alkali Su Nasıl Yapılır

1 bardak suya 1 çay kaşığı elma sirkesi ilave ederek alkali su elde edebilirsiniz.

Karbonatlı Alkali Su Nasıl Yapılır? 

Alkali su, evde çok kolay bir şekilde hazırlanabilir. 2 litrelik bir su şişesine 1 yemek kaşığı karbonat dökülüp karıştırıldığında suyun pH değeri artar ve alkali su haline dönüşür.

Limonlu Alkali Su Nasıl Yapılır? 

Limon kullanarak alkali su yapımı evde gerçekleştirilebilir. Bunun için 1 adet limonu dilimlemek suretiyle bir bardak su içerisine atarak 8 saat bekletin. Daha sonra 2 litre suyun içerisine bir çay kaşığı deniz tuzu atarak karıştırın. Böylece suyun pH değeri yükselerek alkali haline gelebilmektedir.

Alkali Su Nasıl Kullanılmalı? 

Alkali su günde toplam 3 bardak su ile ve her bardağa silme yarım çay kaşığı sodyumbikarbonat koyarak mümkünse biraz sıcak su ile karıştırılmalı. Üstünü su ilave edilerek 2-3 dakika sonra içilmelidir. Alkali su bu şekilde 3 litre kadar tüketilebilir.

Editör: TE Bilisim