Meşe palamudunun, çörek otu ile karıştırılarak kullanılmasının şeker hastalarına iyi geldiği açıklandı.

Meşe Palamudu Nedir?

Meşe ağacı kayıngiller familyasına mensuptur ve dört yüze yakın da cinsi bulunmaktadır. Ülkemizde ise 18 farklı cinsi bulunan meşe palamudunun, pelit cinsi Anadolu’ya özgü bir cinstir. Meşe palamudu ülkemizin pek çok noktasında yetişmektedir. Meyvelerinin palamuda benzemesinden dolayı da meyvelerine meşe palamudu ismi verilmiştir.

Meşe palamudu, uzun yıllar boyunca içerisindeki yüksek protein oranlarından dolayı insanlar tarafından besin kaynağı olarak kullanılırken, hayvan yemi olarak kullanıldı. Prostata iyi geldiği bilinen bir besindir.

Meşe palamudunun, çörek otu ile karıştırılıp tüketilmesinin diyabete iyi geldiği ifade ediliyor. Kan şekerini dengelediği belirtiliyor.

Meşe Palamudunun Faydaları

Meşe palamudu şeker hastaları için faydalı olmasının yanında vücut için birçok faydası bulunmaktadır. Meşe palamudu çay şeklinde tüketildiğinde boğaz iltihaplanmalarına, boğaz şişkinliklerine, karaciğer sorunlarına ve göz iltihaplanmalarına iyi gelmektedir.

Egzema rahatsızlığı olanların sık sık tüketmesi tavsiye edilmektedir, ayrıca bağırsaktaki problemleri çözmesinin yanında ishali de bitirdiği ifade edilmektedir. Basur hastalarının kullanmasında herhangi bir sakınca yoktur. Kanama durdurucu özelliği olduğu için mide kanaması gibi durumlarda kullanılabilir.

Meşe Palamu Çayı Nasıl Yapılır?

Yaklaşık 1 litre kaynamış suyun içerisine 7-8 tane meşe palamudunu kestane gibi çizdikten sonra atın. Daha sonra iki saat kadar kısık ateşte demlemeye bırakın. Gün içerisinde ara ara tüketebilirsiniz.

Hastalıklara Karşı Nasıl Kullanılır?

İshali bitirmek için 2-3 tane palamutu, 1 bardak suyun içerisine koyun, 10 dakika kaynattıktan sonra için. Hemoroidli bölgeye hazırlamış olduğunuz çayı pamuk yardımı ile sürün.

Palamut toz haline getirilir ve 1.5 çay kaşığı bal ile çocuklara verilirse alt nemlendirme sorunlarını giderecektir. Egzema rahatsızlıkları için banyo yapılan suya karıştırılması tavsiye edilmektedir.

Diyabet İçin Kullanımı?

5-6 adet meşe palamudunu, 500 ml suyun içine çizerek attıktan sonra 10 dakika kaynamaya bırakın. Karışımı süzdükten sonra bir ay boyunca her gün tüketin ve 2 haftalık ara verin. Akşam yemeklerinden önce bir bardak tüketin.

KAYNAK: https://hisleraynasi.net/seker-hastalarina-mese-palamudu-derman-oluyor/

Editör: TE Bilisim