Normal tansiyon değerleri 12-8’dir. Tansiyonu bu normal değerlerde tutmak için dengeli ve doğru beslenme çok mühimdir. Yumurta da tansiyonu dengede tutan, yüksek tansiyonu düşürücü besinlerdendir. Yumurta tansiyon yüksekliğine iyi gelir.

Normal tansiyon değerleri 12-8’dir. Tansiyonu bu normal değerlerde tutmak için dengeli ve doğru beslenme çok mühimdir. Yumurta da tansiyonu dengede tutan, yüksek tansiyonu düşürücü besinlerdendir. Yumurta tansiyon yüksekliğine iyi gelir. Böyle bir rahatsızlığı olanlar düzenli olarak yumurta tüketirlerse çok fayda göreceklerdir. Yumurtanın özellikle sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir.

Yumurta Tansiyonu Düşürür mü?

Önceden yumurtanın tansiyon hastalarına zararlı olduğu iddia edilirdi. Fakat son araştırmalarla yumurtanın tansiyon hastaları için faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Elde edilen bilimsel verilere göre yumurta ideal miktarda tüketilmesi şartıyla kan dolaşımını desteklemekte, damarları rahatlatmakta ve tansiyonu düzenlemektedir.

İster yağda, ister haşlanmış veya rafadan olarak hazırlansın; günde bir adet yumurta tüketmeye devam edilmelidir. Bu, hem kalp sağlığı hem de tansiyon rahatsızlığı için faydalıdır.

Yumurta, protein, riboflavin, fosfor ve selenyum dahil olmak üzere bir dizi temel besin içerir. Yapılan çalışmalar, yumurtanın ölçülü tüketildiğinde kan basıncı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Bununla birlikte, yumurta yemenin içerdiği doymuş yağ ve kolesterol miktarı nedeniyle bazı sakıncaları da vardır.

Aralık 2005'te "The American Journal of Clinical Nutrition" da yayınlanan bir araştırma, haftada bir ila üç yumurta yiyenlerin, daha az yumurta yiyenlere göre yüksek tansiyon riskinin yüzde 11 ila 21 daha düşük olduğunu tespit etmiştir.

Tansiyon ilaçlarının damarları daralttığı bilinmektedir. Kanada'lı araştırmacılar her sabah bir yumurta tüketmenin yüksek tansiyonu düşürdüğünü tespit etmiştir. Kanada'daki Alberta Üniversitesi'nde görev alan bir grup bilim insanının çalışmaları sayesinde anlaşılmıştır ki; yumurta midedeki enzimlerle bir araya geldiğinde tansiyon düşürücü ilaç etkisi göstermektedir. Daily Mail'de yayınlanan bir habere göre bilim insanları yumurtanın tansiyonu dengelemek konusunda piyasadaki en etkili tansiyon ilaçları kadar güçlü bir etkiye sahip olduğunu düşünmektedir. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen araştırmalar ışığında yumurtanın beyazındaki kaptopril isimli maddenin kan basıncı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğu ve tansiyonun düşürülmesinde ilaçlar gibi fayda sağladığı belirlenmiştir.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Kür Tarifi

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tansiyona iyi gelen kür tarifi paylaşmıştır. Sarımsak, limon ve maydanoz ile hazırlanan bu tarif, kan basıncının düşmesini sağlamaktadır. 27 gün boyunca düzenli bir şekilde uygulanması gereken bu kür, tansiyon tedavisinde çok iyi sonuç vermektedir. Etkisi, tedavinin daha ilk gününde hissedilmeye başlanacaktır. Tansiyona doğal çözüm olan bu kür; sarımsak, limon, küçük köy maydanozu ve 1 bardak su ile hazırlanmaktadır.

Önce 16-17 tane maydanoz robottan veya blenderdan geçirilir. Üzerine taze sıkılmış 2 yemek kaşığı limon, 1 diş sarımsak ve 1 bardak su ilave edilir. Bütün malzemeler 1 dakika boyunca mutfak robotundan veya blenderdan geçirilir ve karışımın yeşil bir su haline gelmesi sağlanır. Her gün kahvaltı yapmadan 10 dakika önce aç karna tüketilmelidir. İlk 3 gün karışımın içine sarımsak eklenerek içilmesi gerekir. Sonraki 3 gün ise sarımsak koyulmadan tüketilir. Ardından yine 3 gün sarımsaklı olarak içilmelidir. 9 günlük süre dolunca kür bırakılmalı ve 5 gün sonra yeniden başlanmalıdır. 9 gün önceki gibi uygulanmalı ve bitince 5 gün yeniden ara verilmelidir. 27 gün böyle devam edilmelidir.

https://mavikadin.com/

Editör: TE Bilisim