Dünyaya daha farklı gözlerle bakmamıza sebep olan pandemi süreci, hayat biçimlerimizi de büyük ölçüde etkiliyor. Evlerimizde daha fazla vakit geçiriyor, değişen dünyanın etkisiyle yaşam alanlarımıza yeni bir düzen getirmenin peşine düşüyoruz. Bir iç mekan ambiyansının temel unsuru olan zemin çözümleri seçimlerimiz ise artan çeşitlilikle birlikte zorlaşarak bizleri trend listelere götürüyor. Yenilenme ihtiyacı değişmeyen tek şey olarak zamana eşlik ederken,  bırakalım, DesignFloor tasarım ekibi birbirinden çarpıcı zemin çözümleriyle bize yol göstersin.

Işık zeminde parlıyor

Cilaya ihtiyaç duymaksızın kalıcı bir ışıltıya sahip olan parlak parkeler,  modern, vintage ve klasik yüzey tasarımlarıyla büyük bir ilgi görüyor. Parlak parkeler maksimalist dekorasyon tarzlarının yanı sıra az eşya yoğunluğuna sahip minimalist tarzlarla da tamamlayıcı bir etki yaratırken bohem sitilin modern versiyonlarını içeren Urban Boho ya da temiz, minimal çizgiler ve malzemelerle karakterize olan Mid Century Modern gibi güneş ışığını mekana dahil eden, dinamik ve eklektik dekorasyonları güçlendirerek keyifli bir iç mekan deneyimi sunuyor.

Modern mekanlarda klasiğin etkisi

Uygulandığı her mekanda ideal bir etki yaratan, karakteristik görünümüyle zemin tasarımlarına dinamizm katan balıksırtı parkeler, bir süredir trend listelerinin başında yer alıyor. Balıksırtı parkeler kademeli desenlerine rağmen çok şık ve homojen bir görünüm yaratarak özellikle geniş ve eşyanın az olduğu açık mekanlarda ferahlığın gücünü arttırıyor. Bu geleneksel parkeler,  ışığı en üst düzeye çıkarmak için tasarlanan, soluk renkli duvarlar, süslemelerden arındırılmış açık alanlar ve beyaz tonlarla karakterize edilen İskandinav tarz tutkunları için ideal olarak kabul ediliyor.

Hijyen teknolojileri zeminlere yansıdı

İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde kişisel hijyenin dışında iç mekanların mikroorganizmalardan arındırılmış olması da büyük önem arz ediyor. Hijyenin sürdürülebilirliği hayatımızın odağı haline gelmişken yaşam alanlarımızdaki zeminlerin temizliğine destek olan özel kilit sistemleri ve hijyen teknolojileriyle üretilen parkeler 2021 yılında öne çıkıyor. Hijyen gereksinimini karşılayan sertifikasyonlarına sahip, neme dayanıklı, haşere ve alerjen barınımını engelleyen yapıdaki parkeler ayrıca uçucu organik bileşiklerin (VOC) salınımını minimuma indirerek ve uygulandıkları alanlardaki hava kalitesini artırarak daha sağlıklı iç mekanlarda yaşamayı mümkün hale getiriyor.

Gerçekten gelen ilham

Doğal taş, ahşap, mermer, metal gibi malzemelerin doku ve görsel etkisini taşıyan LVT parkeler, çeşitli şekillerde, boyutlarda ve efektlerde mevcut olup, doğal ürünlerin dezavantajları olmadan iç mekanlarda otantik bir görünüm oluşturuyor. Yoğun kullanım karşısında diğer zemin kaplama ürünlerinden çok daha dirençli olan LVT parkelerin tasarımlarına dijital efektler ya da soyut desenler gibi her türlü görsel etki adapte edilebiliyor. Son yıllarda yükselen bir değer olarak zeminlerde kullanılan bu tür parkeler her türlü iç mekan tasarımına uygun yüzey çeşitliliğiyle üretiliyor.

Editör: TE Bilisim