Artan vakalar sonrası Türkiye'nin koronavirüs risk haritası değişti. 17 olan 'çok yüksek riskli' il sayısı bir ayda 58'e yükseldi.

Bu sebeple kırmızı renkli illerde pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına cumartesi günleri de eklendi.

Koronavirüs vaka sayılarındaki durdurulamayan artış nedeniyle pazartesi günü gerçekleşen Kabine toplantısı sonrasında yeni kısıtlama kararları açıklandı.

Vaka sayıları ile orantılı bir şekilde koronavirüs risk haritası da güncellendi. Durumun ciddiyetine göre mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renklerinde gösterilen illerde buna bağlı olarak farklı tedbirler uygulanacak.

KIRMIZI RENKLİ İLLERDE HAFTA SONU KISITLAMASI NASIL OLACAK?

Kırmızı ile gösterilen çok yüksek risk grubunda yer alan iller son verilere göre haritada şöyle gösterildi: Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat, Zonguldak.

'Çok yüksek riskli' olarak adlandırılan kırmızı kategorideki illerde, sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağı yeniden cumartesi de uygulanmaya başlayacak.

Editör: TE Bilisim