Ülkemizde bir süredir hafta içi ve hafta sonu uygulanmakta olan sokağa çıkma yasağı saatleri ve konuya dair son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde yerini almaya devam ediyor. Koronavirüs salgını yayılımını durdurmak amaçlanan bu kısıtlama yeni yılda da devam ederken öte yandan vatandaşlar yasakların kalkacağı günü iple çekiyor.

Vakaların artışa geçmesiyle beraber 81 ilde birçok farklı kısıtlama kararı alınırken bunlardan biri de hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasağı olmuştu. Bu kapsamda gün içerisinde milyonlarca kişinin gündeminde yerini alan kısıtlama saatleri; beş gün boyunca 21.00-05.00 şeklinde uygulanırken Cumartesi ve Pazar günü ise 56 saat kesintisiz devam ediyor…

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Milyonlarca kişi genelge kapsamında uygulanmaya devam eden sokağa çıkma yasağının ne zaman kalkacağını merak ederken gözler gelecek olan açıklamaya çevrildi. Kısıtlamalarla beraber vaka sayısındaki gözle görülür düşüş gözlemlense de İçişleri Bakanlığı tarafından henüz kısıtlamaların kalktığına ilişkin yeni bir karar alınmadı.

ALINAN SON KISITLAMA KARARLARI ŞÖYLEYDİ

İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği Sokağa Çıkma Kısıtlamaları konulu genelge kapsamında, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını belirtti. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yeni kararların alındığı anımsatıldı.

Erdoğan, koronavirüs tedbirlerinin İçişleri Bakanlığı genelgesiyle düzenleneceğini ve salı gününden itibaren uygulanacağını bildirdi.

Başkan Erdoğan'ın açıkladığı yeni tedbirler şu şekilde; Hafta içi her gün 21:00 ile 05:00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecek. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar toplu taşımayı kullanamayacak.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişiler toplu taşımayı kullanamayacaklar. AVM'ler ve semt pazarlarına HES kodu ile giriş yapılabilecek.

Koronavirüs (Covid19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler;

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda belirlenerek uygulamaya geçirilmektedir. Gelinen aşamada son dönemde Koronavirüs salgınının yayılımında tüm Dünya'da ve özellikle Avrupa'da hızlı bir artış yaşandığı ve Ülkemizde de vaka ve hasta sayılarında yükseliş görüldüğü kamuoyunun malumudur. Bu çerçevede 30.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda;

Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta sonları; Cuma günleri saat 21.00'de başlayacak, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00'de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/yasam/2021/01/07/son-dakika-bu-hafta-sonu-sokaga-cikma-yasagi-var-mi-bugun-sokaga-cikma-yasagi-saat-kacta-basliyor-yasaklar-ne-zaman-bitecek

Editör: TE Bilisim