Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Hatay Şubesi, terör örgütlerinin yaktığı düşünülen ormanlık arazilerde ağaçlandırma çalışması yapacak.

AGD Hatay Şubesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yanan orman arazilerinin vasfının değişmediği açıklamasını yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, bu alanların ağaçlandırılacağını açıklamıştı. Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Hatay Şubesi bu anlamda inisiyatif alarak Bakanlığın çalışmalarını desteklemek için gönüllü oldu.

Dernek, binlerce gönüllüsü ile birlikte çalışma yapacağı açıklamasında bulunarak, duyarlı vatandaşları da bu çalıșmada gönüllü olmaya davet etti. Yangın sebebiyle yaraların bir an önce sarılması için çalışmalar yürütecek olan AGD Hatay Şubesi, ormanlık arazilerin ağaçlandırılması çalışmalarına gönüllü destek olacak.

81 ilden Hatay’a destek

AGD Hatay Şubesi’nin başlatmış olduğu çalışmaya, AGD’nin 81 ilinde bulunan yüz binlerce dernek gönüllüsü de destek olacak. AGD Hatay Șubesi tarafından yapılan açıklamanın devamında ise "Ağaç dikmekle kalmayıp; endemik bitki, biyoçeşitliliğin ve ekosistemin yeniden canlandırılması çalışmaları da yapacağız." ifadelerine yer verildi.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan da yaptığı açıklamada; “Orman yangınlarından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, yaşanan acıların bir daha yaşanmamasını Yüce Allah’tan niyaz ederiz. Bölge halkının yaralarının sarılması adına AGD olarak her zaman destek olmaya hazırız.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim