Türkiye’nin önde gelen spor ve yardımseverlik etkinliklerinden Eker I Run Koşusu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, internet üzerinden yüzlerce kişinin katılabileceği coşkulu bir sanal yürüyüş etkinliğiyle kutlayacak. Eker I Run’ın, 19 Mayıs’ın 102. yılında “Atatürk’ün izinde #AdımAdımSamsuna” söylemiyle yapacağı sanal yürüyüş, İstanbul ve Samsun arasında bir özgürlük rotası oluşturacak. Tıpkı Atatürk’ün 1919 yılında yaptığı yolculuk gibi 16 Mayıs’ta başlayıp, 19 Mayıs’ta sonlanacak bu etkinlikte İstanbul ile Samsun arasındaki 731 km’lik mesafe bir bayrak yarışı ruhuyla simgesel olarak katedilecek. 

Eker I Run’ın web sitesi ekerkosu.com adresine bilgisayarlarından veya mobil cihazlarından giren kullanıcılar, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve 19 Mayıs temasıyla hazırlanan görsellerden dilediğini seçip sosyal medyada paylaşabilecek. Her paylaşım 16-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek #AdımAdımSamsuna sanal yürüyüşünün bir parçası olacak. Atatürk ve Cumhuriyet sevdalılarının her paylaşımı, İstanbul ile Samsun arasındaki bu sanal yürüyüşün 1 kilometresini oluşturacak. Adeta bir bayrak yarışı gibi yapılacak sanal yürüyüş ile 19 Mayıs ruhu zirveye çıkacak. 

Eker I Run, 19 Mayıs’ta fark yaratmak isteyen herkesi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde #AdımAdımSamsuna sanal yürüyüşüne katılmaya davet ediyor. 

Eker I Run Hakkında

Bu yıl “Bir adım at, fark yarat!” konseptiyle düzenlenecek olan Eker I Run, özel ve milli günlerde ses getiren projeler yapmaya devam edecek. Eker’in 2014 yılından bu yana düzenlediği Eker I Run Koşusu, tüketicilere "Sağlıklı yaşam için koş" çağrısında bulunuyor. İlk yılında 700 katılımcı ile organize edilen etkinliğin kayıtlı yarışmacı sayısı 2019 yılında 2.500’leri geçti. 8. Eker I Run, 2-3 Ekim 2021’de Bursa’da düzenlenecek. Hibrit bir formatta hem fiziksel hem de sanal koşu olarak düzenlenecek 8. Eker I Run kapsamında; 42K Maratonu, 15K, 5K ve 2K yarışlarının yanı sıra Minik Adımlar Koşusu ve Paten Yarışı da yapılacak. 

Eker’in Adım Adım ile birlikte hayata geçirdiği Yardımseverlik Koşusu da bir kez daha STK’ların toplumsal değer yaratan projeleri için kaynak yaratılmasını sağlayacak. Yardımseverlik Koşusu’na katılacak koşucuların ve bağışçıların desteği ile birlikte yine saygın STK’ların toplumsal değer yaratan projeleri için kaynak yaratılacak. 2019 yılında 441.197 TL bağış toplanmasını sağlayan Yardımseverlik Koşusu, bu anlamda bağış rekoruna imza atılmasını sağlamış, 2020 yılında ise ilk kez sanal ortamda gerçekleşmesine rağmen Yardımseverlik Koşusu’nda 1.665 bağışçı ile birlikte toplam 184.163 TL kaynak toplanmıştı.

Editör: TE Bilisim