İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu’nun (İMEF), Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan “Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrisi Destek Programı” kapsamında “Gençler Dijital Kültür Endüstrisi Sektörüne Giriyor Projesi” eğitimlerine başvurular başladı.

Yüz yüze ve Zoom’dan katılım

Proje ile Ankara’nın 100 değeri eserleştirilerek NFT’leri oluşturulacak ve ilk kez Metaverse ortamında Ankara NFT sergisi düzenlenecek.

Proje kapsamında Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından 50 kişi yüz yüze, 50 kişi çevrim içi olmak üzere toplam 100 kişiye eğitimler verecek. Özellikle Ankara dışından projeye katılmak isteyenler, Zoom programı üzerinden projeye katılabilecek. Eğitimler sonunda her katılımcı başkent Ankara ile ilgili bir NFT yaparak dijital kültür endüstrisi sektörüne girmiş olacak.

Katılımcılar; Kültür Endüstrisi ve Dijital Çağ, Dijital Dönüşüm, Dijital Telif - / Mülkiyet, Görselleştirme / Animasyon, Dijital Ürün, Dijital Piyasa, Dijital Sanat için toplam 24 saat uzman akademisyen kadrodan eğitim alacak.

Dr. Basa: Yerli içerik artacak

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu  (İMEF) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, verilecek eğitimler ile yerli içerik üretimini artırmayı hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“İnternet üzerinde bugün belli başlı platformlar yerini almış bulunmaktadır. Bugün yeni bir YouTube veya Instagram yapmak mümkün değildir. Bu sebeple biz bu dijital mecralarda yerli içerik üretimi artıracak, ülkemizin dijital kültür endrüsti sektöründen alacağı payı artırmayı hedefliyoruz. Bu amaçla gençlerimizin başvurularını bekliyor, proje destekleri için Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Bakan Yardımcısı sayın Özgül Özkan Yavuz, Telif Hakları Genel Müdürümüz sayın Dr. Ziya Taşkent ve proje paydaşımız Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar’a teşekkürlerimi sunuyorum.”

Son başvuru 3 Haziran’da. Ankara dışından da uzaktan eğitim alınabilecek.

Başvuruların https://imef.org.tr/basvuru/ adresinden gerçekleşeceği proje için son başvuru tarihi 3 Haziran 2022 saat 24.00 olarak açıklandı. Projeye 16-29 yaş aralığında herkes başvurabilecek.

Editör: TE Bilisim