Adalet Bakanlığı Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Öykü ve Deneme Yarışması düzenliyor. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yarışmayı şehit savcının hatırasını yaşatmak için düzenlediklerini belirtti.

Adalet Bakanlığı, 2015 yılında şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın hatırasının unutulmaması ve gençlere örnek olarak gösterilmesi için Mehmet Selim Kiraz Öykü ve Deneme Yarışması düzenliyor. "Bir ömür adalet uğruna" sloganıyla düzenlenecek yarışmada adalet ve hukuka güvene, görevini sürdürme çabasına ve adalete ömür verenlere dikkat çekilecek.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yarışmayı Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın hatırasını yaşatmak için düzenlediklerini vurguladı. Gül, mesajında, “Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın aziz hatırasını yaşatmak için, adına ithafen öykü ve deneme yarışması düzenliyoruz. Bu anlamlı vesileyle sizleri, yüreğinizdeki adalet duygusunu, zihninizdeki adalet düşüncesini kâğıda dökmeye davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

YARIŞMAYA KATILMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

Yarışmada öykü ve denemeler için belli bir konu sınırlaması bulunmuyor. Ancak adalet, merhamet, vicdan, hak, hukuk ve özgürlük gibi belli başlı temaların işlenmesi tavsiye ediliyor.

Öykü ve deneme yarışmasına herkes katılabiliyor. Eserlerin alıntı veya herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekiyor. Değerlendirmede tema, dil, üslup, özgünlük gibi kriterler göz önüne alınacak.

Yarışmanın jürisi Hürriyet gazetesi yazarı Doğan Hızlan, Muhit dergisi Genel Yayın yönetmeni şair yazar İbrahim Tenekeci, yazar Leyla İpekçi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Fatih Andı ve yazar Necip Tosun'dan oluşuyor.

Adaylar yazdıkları öykü ve denemeyi 6 nüsha halinde ilanda belirtilen adrese, dijital nüshasını da e-mail olarak gönderecek. Yarışmaya 1 Şubat 2021 tarihine kadar başvuru yapılacak. 1 Şubat’tan sonra teslim edilen eserler değerlendirmeye alınmayacak. Yarışmada başarılı olan eserler Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olduğu 31 Mart 2021 tarihinde Adalet Bakanlığı'na ait internet siteleri ve sosyal medya hesaplarından ilan edilecek.

Yarışmada birinciye 30 bin TL, ikinciye 20 bin TL ve üçüncüye de 15 bin TL ödül verilecek. Ayrıca Adalet Bakanlığı dereceye giren eserleri uygun göreceği şekilde yayımlayacak.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi için:https://edb.adalet.gov.tr/SayfaDetay/adalet-bakanligi-mehmet-selim-kiraz-oyku-ve-deneme-yarismasi07102020114639

Editör: TE Bilisim