Milli Savunma Bakanlığı, ABD ile koordineli gerçekleştirilecek olan Güvenli Bölge’ye ilişkin açıklamalar yaptı.

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamalara göre; Suriye kuzeyinde ABD ile koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölgeye yönelik olarak ABD askeri yetkilileri ile Milli Savunma Bakanlığında 5-7 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılan görüşmelerde; Türkiye’nin güvenlik endişelerini giderecek ilk aşamada alınacak tedbirlerin bir an önce uygulanması ve bu çerçevede Güvenli Bölge tesisinin ABD ile birlikte koordine ve yönetimi için Türkiye’de Müşterek Harekât Merkezinin en kısa zamanda kurulması planlandı.

Bakanlık açıklamasında “Müşterek Hareket Merkezinin kurulmasına yönelik ön hazırlık maksadıyla altı kişilik ABD heyeti Şanlıurfa’ya ulaşmış, müşterek çalışmalara başlanmıştır. Harekât Merkezinin önümüzdeki günlerde faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır” denildi.

Açıklamaya göre; Suriye kuzeyinde ABD ile koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölge kapsamında Şanlıurfa’da kurulacak Müşterek Harekât Merkezinin faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalara devam ediliyor. Şanlıurfa’ya gelen ABD’li 6 kişilik heyet ile altyapı kurulum çalışmalarına başlanmış; kritik fonksiyonların tesisi sağlandı. Müşterek Harekât Merkezi’nin tesisi ve faaliyetlerinin bir an önce başlamasına yönelik çalışmalar zaman gecikmesine mahal vermeden sürdürülüyor.

Açıklamada “ABD ile koordineli bir şekilde Suriye kuzeyinde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölge kapsamında; Şanlıurfa'da kurulacak Müşterek Harekat Merkezinin faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Bölgede İnsansız Hava Araçlarımız görev icra etmeye başlamıştır” ifadesi kullanıldı.

Editör: TE Bilisim