Çocukların açık havada zaman geçirmelerinin fiziksel ve zihinsel sağlıkları için önemine dikkat çekmek amacıyla dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen Okul Dışarıda Günü, “Açık Havayı Seviyorum” teması ile  5 Kasım Perşembe günü kutlanıyor. Bu özel gün kapsamında açık havada geçirilen zamanın değerine dikkat çekiliyor.

Aktif Yaşam Derneği tarafından OMO’nun destekleriyle hayata geçirilen Okul Dışarıda Günü’ne Türkiye’den iki yılda 1,5 milyona yakın çocuk katılarak derslerini açık havada oyunla öğrenmenin keyfini yaşamıştı. 2008 yılından bu yana aktif yaşam tarzını gündelik yaşamın her alanında yaygınlaştırma vizyonuyla pek çok projeye imza atan Aktif Yaşam Derneği’nin ilk kez 2018 yılında Türkiye’ye taşıdığı Okul Dışarıda Günü, 5 Kasım Perşembe günü gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz iki yılda gördüğü rekor seviyede ilgiyle Türkiye’den 1,5 milyona yakın çocuğun, dünyada ise 9,4 milyon çocuğun katıldığı Okul Dışarıda Günü, Mayıs ayının ardından bu yıl ilk defa Kasım ayında da gerçekleşiyor. Teması ise, “Açık Havayı Seviyorum”.

Bu yılın temasında Okul Dışarıda Günü’ne katılan ebeveynlere, öğretmenlere ve çocuklara pandeminin olumsuz etkileri sebebiyle bu zor zamanlarda destek olmak, çocukların doğa ile kurdukları bağları güçlendirmek ve açık havada olmanın önemini bir kez daha hatırlamak gibi başlıklar öne çıkıyor. 5 Kasım günü dünyanın dört bir yanından kampanya katılımcıları doğanın bir parçası olacak ve doğada en sevdikleri canlı gibi giyinecek. Ayrıca katılımcılar her yerde kolayca ulaşabilecekleri doğal materyalleri kullanarak geri dönüşüme yeni bir anlam katacak ve doğaya vermek üzere kuş evleri, minik bahçeler gibi armağanlar hazırlayacaklar. Okul Dışarıda Günü’ne tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de “Kirlenmek Güzeldir” felsefesiyle 16 yıldır çocukların fiziksel, sosyal ve zihinsel gelişiminde özgürce hareket etmenin önemini anlatan ve ebeveynlere ilham kaynağı olan OMO destek veriyor.

5 Kasım’da tüm dünya ile birlikte Okul Dışarıda Günü’ne katılmak ve bu özel gün kapsamında yapılabilecekleri öğrenmek için www.okuldisaridagunu.org web sitesinden kayıt yaptırılabiliyor.

Editör: TE Bilisim