İçişleri Bakanlığı yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla karayollarında güvenlik tedbirlerini en üst düzeye çıkardı. Bakanlığa bağlı birimler  9 günlük bayram tatili olmasına rağmen trafik denetimlerini 31 Mayıs - 10 Haziran 2019 tarihleri arasında 11 gün süreyle gerçekleştirecek.

Bayram tatili süresince toplam 101 bin 223 trafik ekibi / timi ve 184 bin 825 trafik personeli görevli bulunacak. Trafik tedbirlerinin yerinde denetlenmesi ve yaşanabilecek sıkıntılara anında müdahale edilebilmesi amacıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere, bakan yardımcıları ve bakanlık bürokratları da sahada olacak.

Özellikle kazaların yoğun olduğu bölgelerde Bayram tatili süresince 66 müfettiş görev yapacak. Havadan denetimlere ağırlık verilecek, otobüslerde sivil ekiplerin yolcu gibi denetimlerine devam edilecek.

Bu bayram toplam bin 520 yolcu otobüsü, sivil ekipler tarafından habersiz olarak denetlenecek. Ayrıca Ramazan Bayramı’nda trafik ekipleri aileleriyle seyahat eden çocuklara Trafik Karnesi dağıtacak. Çocuklar, anne ve babalarının sürüşlerini bu karnelere değerlendirecek ve bunlar sosyal medyadan paylaşılacak. En çok beğeni alan ilk 100 karne sahibi çocuk bisiklet ile ödüllendirilecek.

Bakanlık 81 İl Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlıkları'na gönderdiği Trafik Tedbirleri konulu talimat ile 31 Mayıs – 10 Haziran 2019 tarihlerini kapsayan 11 günde karayollarında alınacak güvenlik önlemlerini tek tek sıraladı.

ÖNLEMLER ŞU ŞEKİLDE

· Bakan Süleyman Soylu, bakan yardımcıları ve bakanlık bürokratlar da sahada olacak

· Kazaların yoğun olduğu 20 güzergahta her 10 km’de bir ekip görevlendirilecek

· Havadan yoğun denetim yapılacak

· Otobüslerde sivil ekipler yolcu gibi denetim yapacak

· Uykusuzluk ve yorgunluğa bağlı dikkat kaybının oluştuğu saatlerde şoförlerin dinlendirilmesi sağlanacak

· Yüz yüze iletişim kurulacak, ortalama hız denetimlerine devam edilecek

· Trafik kazaları ve yol durumu merkezden anlık takip edilecek

· Çocuklar ebeveynlerine trafik karnesi verecek

· Kazaların yoğun yaşandığı 50 nokta öncesinde vatandaşlar navigasyon ekranlarında uyarılacak

Editör: TE Bilisim