ANKARA (AA) - Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin İsveç'teki provokasyonlarına tepki gösterdi.
İsveç'in Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan dernek üyeleri adına, Genel Başkan Hamza Dürgen açıklama yaptı.
Türkiye'nin, temsil edildiği en üst düzey makam üzerinden İsveç'in başkenti Stockholm'de menfur bir saldırıya maruz kaldığını belirten Dürgen, İsveç hükümeti tarafından da göz yumulan bu saldırıyı kınadıklarını vurguladı.
Dürgen, "Avrupa Birliği ülkeleri, hemen yanı başlarında devam eden ve kendilerini de tehdit eden savaşın bir an önce sonlandırılması için siyasi mücadele veren tek dünya ülkesinin sadece ve sadece Türkiye olduğunu, evrensel barışın tesisi için en üst makamlardan, diplomatik girişimlerini yılmadan tekrarlayan ülkenin de yine Türkiye olduğunu gayet iyi biliyorlar." diye konuştu.
Stockholm'deki olayları "solukları kesilmiş birkaç çapulcunun nefes alma çabaları" olarak niteleyen Dürgen, "Ümit ediyor ve merakla bekliyoruz ki İsveç yetkilileri gerekli dersleri çıkartmış olarak, derhal hukuku işletip çirkin eylemlerin sorumlularına hak ettikleri cezaları, Türkiye'nin haklı taleplerine de devlet ciddiyetiyle karşılık ve önem verecektir." dedi.
Dernek üyeleri, açıklamanın ardından büyükelçilik kapısına siyah çelenk bıraktı.

Editör: TE Bilisim