Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Arıkan, geçtiğimiz hafta çıktığı Ankara maratonunda, yerel yönetimin güçlendirilmesi ve hem daha demokratik hem de daha işlevsel çalışabilmesi için düzenlenen bir dizi etkinlik ve çalıştaylara katıldı. 

Geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde yapılan Türkiye Kent Konseyleri Birliği Olağan Kongresinde 3. defa Yönetim Kurulu Üyesi seçilen Zeynep Arıkan, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için arı gibi çalışmaya kaldığı yerden devam ediyor. Kahramanmaraş Kent Konseyi’nin son dönem Başkanlığını yaptığı süre zarfında, yerel yönetim alanında yaptığı başarılı çalışmalarla hafızalarda kalan Arıkan, bu alandaki gönüllü çalışmasını Türkiye’nin hemen hemen her noktasında sürdürüyor.

Etkin ve verimli çalışmasıyla Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nce birçok etkinlikte görevlendirilen Arıkan, Ankara’da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) organizasyonuyla gerçekleştirilen Yerel Yönetim Reformu Şeffaflık ve Hesap Verilebilirlik Çalıştayı'na katıldı. Arıkan, çalıştayda yerel yönetimlerdeki düzenlemelere yönelik fikirlerini beyan etti.

Türkiye Cumhuriyeti Kamu Etik Kurulu tarafından düzenlenen Yerel Yönetimlerde Etik Farkındalık Çalıştayı’na katılan Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Arıkan, burada da yerel yönetimlerde yaşanılan mali sorunlar ve etik ihlallerinin giderilmesine yönelik öneriler sundu. Arıkan’ın Ankara’daki son durağı ise Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) ile birlikte yürüttüğü “Daha Demokratik Bir Yerel Yönetişim İçin Sivil Toplumun Güçlendirilmesi “ projesi Ulusal Rapor Lansmanı oldu.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Arıkan

Editör: TE Bilisim