Srebrenitsa katliamının 26. Yıldönümü münasebetiyle Anadolu Gençlik Derneği(AGD) – Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bundan 26 yıl önce Avrupa'nın göbeği Srebrenitsa' da son yüzyılın en acı soykırımı yaşandı. O gün yaşanan vahşet dünyanın her bir köşesindeki Müslümanların hafızalarında hala saklıdır. Srebrenitsa'nın 11 Temmuz 1995'te katil Mladic komutasındaki Sırp birliklerince işgal edilmesinin ardından Sırplar en az 8 bin 372 Boşnak erkeği ormanlık alanlar, fabrikalar ve depolarda katletti. Katledilen Boşnaklar, toplu mezarlara gömüldü.

Bugün Srebrenitsa' nın bize ne ifade ettiğini anlamak zorundayız. Önümüze medeniyet diye konulmaya çalışılan Avrupa'nın, Amerika'nın, dünyada en çok insan kanı akıtan devletler olduğunu görmek zorundayız. En büyük terör olaylarının, zulümlerin, işkencelerin, sömürünün batı tarafından yapıldığını bilmek, dahası buna göre amel etmek zorundayız. Birliğimiz bozuldukça, birbirimizden uzaklaştıkça, yok oluyoruz! Tekrar birbirimize dönmek, birbirimizle tekrar kardeş olmak zorundayız. Dünyayı sömüren düzenin sahipleri olan AB ve ABD' yi, her katliamda sessiz kalmakla suçlamaktan vazgeçmek, bu katliamlardan onların esas sorumlu olduğunu bilmek zorundayız.

Bilge Kral Aliya İzzetbegovic’in dediği gibi; “ Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır..." Bu sebeple yaşanan acıları unutmayacağız, unutturmayacağız. 26 yıl önce yaşanan acıların hala taze olduğu vatan Bosna Hersek’in bağımsızlık mücadelesinde şehit olan 300 Bini aşkın Boşnak kardeşimize ve Bilge Kral Aliya İzzetbegovic’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Avrupa’nın ise yaşattığı bu utanç ile yüzleşmesini temenni ediyoruz.”  ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim