“Tarihi boyunca hür ve bağımsız bir şekilde yaşamış, Türk milletini Orta Anadolu’ya hapsedip, yok etmek isteyen emperyalist devletlerin işgal ve istila girişimlerine karşı, Samsun’dan başlattığı direniş ile tarih yapıcı lider unvanını alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ahirete irtihal edişinin 80’inci yılında rahmetle anıyorum.

O, Türk milletini tarihin nesnesi haline getirmek isteyen işgal kuvvetlerine teslim olmayı düşünmeyen büyük bir kahramandır.

1699 yılında imzaladığımız Karlofça Anlaşması sonrasında, Batı karşısında sürekli çekilmek zorunda kalan necip milletimizin makus talihini değiştiren büyük bir komutandır.

'Milletin istiklali, milletin azim ve kararı ile kurtulacaktır' inancıyla Millî Mücadelemizin liderliğini üstlenerek, sadece Türk milletine değil, aynı zamanda emperyalizmin sömürü çarklarında ezilen bütün milletlere bağımsızlık cesareti vermiş büyük bir liderdir.

Bizi, tarih sahnesinden çekilmeye zorlamak için 20’nci yüzyılın ilk çeyreğinde topla tüfekle saldıran düşmanlar, bugün de soğuk savaş yöntemlerini kullanarak, ülkemize karşı saldırılarını sinsice devam etmektedirler.

Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti, yeni yönetim yapısı ve anlayışı ile onun kurduğu temeller üzerinde, gösterdiği hedeflere doğru, büyük bir inanç ve azimle yürüme kararlılığını muhafaza etmektedir.

Millet-Devlet kaynaşmasıyla istikbale doğru emin adımlarla ilerleyen Türkiye’nin yarınları, inşallah bugünden daha güçlü ve güvenli olacaktır.

Bugün vesilesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisinin İlk Başkanı, İstiklâl ve İstikbal Mücadelemizin Başkomutanı, İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Binali YILDIRIM

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı

Editör: TE Bilisim