Kahramanmaraş’ın kuzey kesimlerinden olan Afşin ve Göksun ilçeleri, öğleden sonra yer yer kuvvetli yağışlara sahne olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Ordu, Tokat, Malatya, Erzincan, Tunceli, Ardahan, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile Antalya'nın doğu ve Kars'ın kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; öğle saatlerinden sonra İç Anadolu’nun güneydoğusu ile Adana ve Kahramanmaraş’ın kuzey kesimlerinde, gece saatlerinde Rize ve Giresun çevreleri ile Trabzon'un batı, Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, Kuzey Ege kıyılarında zaman zaman kısa süreli fırtına olarak eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGEMİZDE METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Akdeniz Bölgesinin geneli; parçalı çok bulutlu, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Gaziantep'in batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

Yağışların Mersin'in Çamlıyayla ilçesi ile Adana ve Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde (Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Göksun ve Afşin çevrelerinde) yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2)olacağı beklenmektedir.

Bölgenin kuzey kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın kıyı kesimlerde güney ve güneybatı, iç kesimlerde kuzey ve batı yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette esmesi, yağış ile birlikte yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların Mersin'in Çamlıyayla ilçesi ile Adana ve Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde (Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Göksun ve Afşin çevrelerinde) yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2)olacağı beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim