Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizde, bölgemizde ve ilimizde bugün ve bu gece meteorolojik görünüm şöyle olacak:

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Aydın, Muğla, Denizli, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney ve İç Ege, İç Anadolu ile Batı Akdeniz’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına(40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Güney ve İç Ege, İç Anadolu ile Batı Akdeniz’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGEİMİZDE HAVA

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı Akdeniz’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına(40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

DOĞU AKDENİZ

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM: Bölgenin, parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimlerin parçalı ve çok bulutlu geçmesi, bulutlulukla birlikte Mersin ve Adana'nın iç ve yüksek kesimlerinin yerel aralıklı sağanak yağışlı olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

ADANA °C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 26°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA °C, 25°C

Parçalı ve az bulutlu

KAHRAMANMARAŞ °C, 30°C

Parçalı bulutlu

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİ

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı bulutlu

30

Afşin

Parçalı bulutlu

26

Andırın

Parçalı bulutlu

24

Çağlayancerit

Parçalı bulutlu

28

Ekinözü

Parçalı bulutlu

27

Elbistan

Parçalı bulutlu

27

Göksun

Parçalı bulutlu

25

Nurhak

Parçalı bulutlu

26

Pazarcık

Parçalı bulutlu

29

Türkoğlu

Parçalı bulutlu

31

Editör: TE Bilisim