Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV),  Covid 19 Pandemisi öncesinde başlayan ve uzun zamandır çalışmalarını yürütmekte olduğu Uzaktan Eğitim Etkinliklerine 27 Ekim’de başladı.

Dezavantajlı bölgelerde yaşayan ilköğretim çağı çocukları için 26 yıldır faaliyetlerini aralıksız sürdüren TEGV’in uzaktan eğitim programlarıyla bugüne kadar 8.823 çocuğa ulaşıldı.

Pandemi sürecinde çocukların her zamankinden daha fazla eğitim desteğine ihtiyacı olduğuna inanan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), kendilerini Türkiye’deki eğitim sistemine destek vermeye adamış eğitim gönüllüleri ile çocuklarıyla çevrimiçi ortamlarda da buluşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Uzaktan Eğitim Pedagojisi, Video Konferans araçları kullanma ve Program gönüllü eğitimini tamamlayan deneyimli 1.054 TEGV gönüllüsü etkinliklerin başladığı 6 Temmuz’dan günümüze kadar, Türkiye’de 30 şehirde, 65 farklı noktada dezavantajlı bölgelerde okuyan ve Covid-19 nedeni ile örgün eğitime devam edemeyen toplam 8.823 sayıda çocuk ile uzaktan eğitim program uygulamalarında yer aldı.

TEGV’in Uzaktan eğitim programları Algo Dijital, Bilim Kafası, Sayıların Dünyası, Okuyorum Oynuyorum, Gizli Hazinem, İngilizce Konuşma Kulübü, Birlikte Öğrenelim ve Allianz Motto Hareket etkinlilerinden oluşuyor.

Uzaktan eğitim programıyla, çocuklar arkadaşları ve deneyimli TEGV gönüllüleri ile buluşarak bilgilerini tazelerken, aktif öğrenme metodları ve oyunlarla keyifli vakit geçiriyor. Uzaktan eğitim programlarını hazırlarken çocukların gelişimsel dönemlerine uygun olarak en çok ihtiyaç duydukları bilişsel, sosyal ve duygusal becerileri onların en sevdiği yöntem ve yaklaşımlarla kazandırmayı amaçlayan TEGV, oyun, keşif, deneyim ve paylaşımlarla çocukların ve gönüllülerinin çok sevdiği programları yeniden onlarla buluşturdu.

TEGV tarafından oluşturulan programlar farklı yaş ve sınıf seviyelerine göre, 90 dakikalık 9 senkron oturum ve bu oturumları destekleyen asenkron çalışmalardan oluşan harmanlanmış bir modeli kapsıyor. Programları çocukları için felsefe (P4C), sosyal duygusal öğrenme, STEM ve problem temelli öğrenme gibi etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış öğrenme yaklaşımları ile  hazırlandı.

TEGV tarafından hayata geçirilen Uzaktan Eğitim Programları nitel ve nicel olarak araştırılmış, tüm programların öğrenme ve tepki boyutunda istatistiki olarak anlamlı etki bulunmuştur. Veli gönüllü ve çocuklardan alınan geri bildirimler ayrıca çocukların tamamladıkları programlarla ilgili kendilerine olan güvenlerinin ve programa ilgilerinin arttığını; beceri geliştirdiklerini ve bu alanlara karşı kaygılarının azaldığını göstermiştir.

Editör: TE Bilisim