Ülkemizde bugün ve gece meteorolojik görüntü nasıl olacak?

Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı çok bulutlu, (Edirne hariç) Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Nevşehir, Niğde ve Hatay çevrelerinin yağışlı; ülkemizin güneybatısının parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur; Güney Marmara'nın yüksek kesimleri, Karadeniz'in iç kesimleri, ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile sabah saatlerinde Niğde ve Nevşehir çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayları bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan kesimlerde çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıkların ülkenin güney kesimlerinde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normallerinde seyretmesi beklenmektedir.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege'nin güney kıyıları ile Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGEMİZDE HAVA

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun zamanla çok bulutlu Hatay çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Antalya çevrelerinde rüzgarın kuzeybatılı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi beklenmektedir.

ADANA °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

ANTALYA °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 17°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

KAHRAMANMARAŞ °C, 13°C

Parçalı bulutlu

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİ

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı bulutlu

13

Afşin

Parçalı bulutlu

3

Andırın

Parçalı bulutlu

8

Çağlayancerit

Parçalı bulutlu

10

Ekinözü

Parçalı bulutlu

6

Elbistan

Parçalı bulutlu

5

Göksun

Parçalı bulutlu

6

Nurhak

Parçalı bulutlu

8

Pazarcık

Parçalı bulutlu

12

Türkoğlu

Parçalı bulutlu

13

Editör: TE Bilisim