Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği (GÖNÜLDER) tarafından Ashab-ı Kehf (Yedi Uyurlar)’in Amigurumi Bebekleri yaptırıldı.

GÖNÜLDER tarafından Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne Ashab-ı Kehf (Yedi Uyurlar)'in Amigurumi Bebekleri yaptırıldı. Usta Öğretici Nida Akkaya'nın tasarladığı Amigurumi Ashab-ı Kehf Bebekleri için Patent çalışması başlatıldı.

13 yıldır Türkiye'nin 15 İlinde Ashab-ı Kehf, Afşin ve Kahramanmaraş'ın tanıtım faaliyetlerini yürüten, Fuarlar, Festivaller, Maratonlar başta olmak üzere 15 İlde büyük Organizasyonlarda Tanıtım çalışması gerçekleştiren GÖNÜLDER uzun süredir üzerinde çalıştığı projelerinden birini daha gerçekleştirdi. Ashab-ı Kehf (YediUyurlar)'in Amigurumi Bebekleri yaptırılarak sergilenmeye başladı.

Bebeklerin özenle yapıldığını belirten Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül, “Afşin İlçemizde bulunan bu mekana yakışacak bir çalışma yapıldı” dedi. Dernek olarak her güzel işin ucundan tutmaya çalıştıklarını belirten GÖNÜLDER Başkanı Hüseyin Bozkurt da, “Pandemi sürecinde İl ve İlçe programlarımızı gerçekleştirememenin üzüntüsü içerisindeydik. Bu monoton süreçte biz de bu projemizi gerçekleştirdik. Ashab-ı Kehf (YediUyurlar)'in Amigurumi Bebekleri, Afşin'imize ve Kahramanmaraş Turizmine hayırlı olsun” dedi.

Bebeklerin teslimi için Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünü ziyaret eden GÖNÜLDER heyetine Kurum Müdürü Mehmet Bülbül tarafından özel bir filografi tablosu hediye edildi.

Editör: TE Bilisim