Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu İlçe Belediyesi Çevre Korumu ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, cadde ve sokakları özel araçlarla yıkayarak dezenfekte etti.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yoğun bir çalışma sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi, dezenfekte çalışmalarına hız verdi. Sokağa çıkma tedbirlerinin ardından boşalan cadde ve sokakların yıkanarak dezenfekte edilmesi için çalışmalarını yoğunlaştıran Dulkadiroğlu Belediyesi, özel araçlarla yürüttüğü çalışmalarını kriz sonuna kadar sürdüreceğini bildirdi.

Yıkama kamyonları ile yapılan çalışmalarda tonlarca dezenfektan kullanıldığı ifade edildi.  Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Koronavirüs ile mücadele kapsamında Dulkadiroğlu Belediyesi olarak yoğun bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın başında da dezenfekte çalışmaları gelmektedir. İlçemizde bulunan tüm kamu binalarını düzenli olarak dezenfekte ediyoruz. Özellikle Aile Sağlığı Merkezi gibi sağlık kuruluşlarımız konusunda büyük hassasiyet gösteriyoruz. Park ve bahçelerimizi, vatandaşlarımızın yoğun olduğu alanları dezenfekte ederek sürece katkı sağlıyoruz.

Bu çalışmalarımızın yanı sıra düzenli olarak temizlediğimiz cadde ve sokaklarımızın dezenfekte işlemi için de çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Sokağa çıkmama tedbirleriyle boşalan cadde ve sokaklarımızı düzenli olarak yıkıyor ve dezenfekte ediyoruz. Bu çalışmalarımızda özel araçlarımızı kullanıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı bizim önceliğimizdir. Bu zorluğu da birlik ve beraberlik içerisinde aşacağımızı düşünüyorum.

Kamu kurumları olarak bizlerin almış olduğu tedbirlere ek olarak vatandaşlarımızın da bu konuda daha hassas olmalarını rica ediyoruz. Mümkün olduğunca sokağa çıkılmaması ve hizmetlere göre kamu görevlileriyle irtibata geçilmesini tavsiye ediyorum. İnşallah bu tedbirler sayesinde bu virüsten kurtulacağız ve hayatımız normale dönecek.”

Editör: TE Bilisim