Son yılların en kurak mevsimini yaşayan Kahramanmaraş’ta aniden bastıran kar yağışı çam ağaçlarını kökünden sökerken, elektrik dağıtım şebeke ve direklerinde de kalıcı hasar oluşturduğu öğrenildi.

Son yılların en kurak mevsimini yaşayan Kahramanmaraş’ta yaşanan kar yağışı şehirde kartpostallık görüntüler oluşturdu. Kar yağışına yolda hazırlıksız yakalanan sürücüler ise zor anlar yaşadı. Özellikle kırsal bölgelerde hayatı olumsuz yönde etkileyen beyaz örtü nedeniyle kapanan yollar ilgili belediye ve kurumların çalışmasıyla açıldı.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat, Andırın’ın Kırsal Mahalleleri Pazarcık İlçe Merkezi ve kırsal mahallelerinde yaşanan kar yağışı Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesinde de etkisini üst seviye de hissettirdi. Bu bölgelerde kar örtüsünün erimeye başlamasıyla şok manzara daha da netleşmeye başladı. Edinilen bilgiye göre; geçen hafta içerisinde aniden başlayan kar’ın sulu’ya çevrilmesi ve ağaçlar üzerinde uzun süre tutunmasının buz yükü oluşturduğu öğrenildi. Buz yükünün ağırlığına dayanamayan çam ağaçlarının ise birçoğunun ise devrildiğinin ve yaş olmasına rağmen ana gövdeden kırıldığı belirtildi.

Son yılların kurak mevsimi, son yılların en yoğun kar yağışıyla son bulurken, Kahramanmaraş’ın Onikişubat, Andırının, Türoğlu kırsal, Pazarcık İlçesinin ise ilçe merkezi ve kırsal mahalleleri ile Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde de geniş çaplı elektrik kesintilerinin olduğu belirtildi. 20-25 yıllık çam ağaçlarını deviren buz yükünün, bölgedeki şebeke hattında ağırlık oluşturduğu ve binlerce hat kopukluğu ile yüzlerce direkte hasara neden olduğu öğrenildi.

Akedaş’tan edinilen bilgiye göre ise ilçe merkezleriyle birlikte kırsal mahallelerin ele alındığını, 24 saat sahada görev yaparak arızaların tek tek giderildiği öğrenildi. Kahramanmaraş il geneli ve Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde yoğun mesai harcayan ekiplerin soğuk havada yaptığı özverili çalışma vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü.

Editör: TE Bilisim