Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 27 Eylül Dünya Turizm Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Mahçiçek, “binlerce yıllık geçmişiyle, doğası ve kültürel ögeleriyle başka ülkelerde göremeyeceğiniz harikulade güzelliklere sahip bir ülkeyiz” dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

“Turizm bilincinin geliştirilmesi ve bu alanda yaşanan gelişmelerin diğer ülkelere de aktarılarak deneyimlerin paylaşılması amacıyla, Dünya Turizm Örgütü (WTO)’nün önerisi üzerine Birleşmiş Milletler’in 1980 yılında aldığı kararla, her yılın 27 Eylül günü, “Dünya Turizm Günü” olarak kutlanmaktadır.

Turizm, ekonomimizde ve istihdamımızda önemli bir yer tutmaktadır. Kültürel ögelerimizin çeşitliliğine katkı sunmakla birlikte ülkemizin tanınırlığı açısından büyük bir reklam kampanyasıdır aynı zamanda.  

Birçok ülkenin aksine ülkemiz dört mevsimin yaşandığı, kadim tarihi, kültürel mirası, mutfağı ve doğal güzellikleriyle bir turizm cennetidir. Bunun yanı sıra sağlık turizmi de son yıllarda artan bir eğilimle yükselişe geçmiştir. Ülkemiz her alanda olduğu gibi sağlık alanında da, kültürel ve tarihi alanda da her şeyiyle eşsiz güzelliklere sahip ve büyük bir ülke.

Bu güzel ülkeyi tanıtmak için biz de Onikişubat Belediyesi olarak şehrimizin daha fazla tanınması ve turizm sektörüyle birlikte diğer sektörlerin de gelişerek ekonomik büyümenin sağlanması, şehrimizin marka bir şehir haline gelip dünya kenti olması için EXPO 2023’ü tüm hemşehrilerimizin katkılarıyla gerçekleştireceğiz.

EXPO 2023 ile şehrimiz hak ettiği yere gelecek, ve bir dünya kenti olacak. Bu dev proje hepimizin projesi. Birçok farklı ülkeden yerli yabancı misafirleri hep birlikte ağırlayacak, medeniyetler ve kültürler buluşması gerçekleştireceğiz.

Ekonomimize sağladığı katkının yanı sıra, uluslararası kültürel, toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici olması dileğiyle “Dünya Turizm Günü”nü kutluyor, sektöre emek veren herkese başarılar diliyorum.”

AKİF ARSLAN-KAHRAMANMARAŞ

Editör: TE Bilisim