1.Kısaca kendinizi anlatır mısınız?

Ordu’nun Gölköy İlçesinde doğdum. İlk ve orta öğrenimini babamın görevi dolayısıyla Ordu’nun çeşitli ilçelerinde tamamladım. 1992’de Sağlık Meslek Lisesini, 2004 Sağlık Kurumları İşletmeciliğini, 2008’de Laboratuar Veterinerlik Sağlık Bölümünü, 2011’de İşletme Fakültesini, 2018’de İstanbul Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimini(Sağlık Lisans Tamamlama) bitirdim. Bayburt Halk Sağlığında, Trabzon Yomra Sağlık Ocağında görev yaptım, halen Ordu Devlet Hastanesi Acil Laboratuarında teknisyen olarak çalışmaktayım. Üç kuşaktır sağlıkçı benim ailem. Türk Dili ve Edebiyat Fakültesini okuyup öğretmen olmak liseli hayalimdi. Şartlar el vermedi. Sağlıkçı olduğum için hiç pişman değilim, mesleğimi severek yapıyorum. Mart 2012’de “Yabancı” , Kasım 2013’de “Dağların Eteğinde”, Kasım 2015’de “Hazan”, Ocak 2017’de “Yasak Şehir” Mart 2018 ‘Yağmuru Sulayanlar ‘Ocak 2020 ‘Aşk Üç Damla Gözyaşıydı’ Ocak 2021 “Kıran (Kovit -19) isimli eserlerim yayınlandı.

2.Ne kadar zamandır yazıyorsunuz?

2005’den bu yana yazıyorum.

3. Yazmanızda en büyük etken nedir?

Ortaokulda Türkçe öğretmenlerim, lisede Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimin teşvikiyle yazmaya başladım.

4. Yazarken çektiğiniz en büyük zorluk nedir peki?

Zamansızlık. Devlet memuruyum, hastanede nöbet usulü çalıştığım için yirmi dört saat yetmiyor. Çareyi az uyumakta buldum. Bazen iki bazen üç saatlik uykuyla ayakta kalıyorum.

5. Kitabınız daha çok hangi yaş gruplarında ilgi çekiyor?

İkinci kitabım Dağların Eteğinde ortaokul seviyesindeydi. Diğerleri daha büyük yaş guruplarına hitap ediyor.

6. Yazarken ilham aldığınız şey nedir? Bir kişi olabilir bir nesne olabilir. O ilham periniz size ne olunca geliyor?

Yaşanmış hayatları kaleme alıyorum. Lisedeyken sınıf öğretmenim anı defterime “Yazmak ölümün elinden bir şey koparmaktır.”diye yazmıştı. Hikayeleri bende iz bırakan insanları, yaşadıkları yerlerde izler bırakmış hayatları romanlarımda ölümsüzleştiriyorum.

7. Beğendiğiniz ve kitaplarını okuduğunuz bir yazar var mı?

Küçük yaşlarda başladım okumaya. Yazmaya başlayıncaya kadar sayısız kitap okudum. Halide Edip Adıvar, Reşat Nuri Güntekin eserlerini soluksuz okuduğum iki büyük yazar…

8. Peki yazarlarla görüşme imkânınız oldu mu? Bir araya geldiniz mi hiç?

Yerel yazarlarımızla zaman zaman bir araya geldiklerim oldu.

9. Konularınızı nasıl seçiyorsunuz?

Masal dinleyerek büyüyen bir çocuğum. Masal diye dinlediklerimin çoğu yakın çevremdeki insanların hayat hikâyeleriydi. Biraz evvel de bahsettiğim gibi gerçek hikayeler romanlarımın konusu.

10. Peki son olarak Buradan okurlarınıza seslenmek isteseniz ne derdiniz?

Yazmaya başlamadan, Türk Toplumunun çok kitap okuduğunu sanıyordum. Öyle değilmiş. Yüzde yüzü değilse bile milletimin en az yüzde sekseninin başucu kitabının olmasını, uyumazdan evvel birkaç sayfacık olsun okuması dileğimdir. Kulaktan dolma bilgilerle değil kendi öğrendikleriyle toplumda söz sahibi olmaları temennimdir.


 

Editör: TE Bilisim