---Kısaca kendiniz tanıtır mısınız.?

Ben 1976 Şırnak merkez doğumlu olup 14 kardeşin en büyük bireyiyim, okumaya küçük yaşlardan beri ilgim oldu, akranlarım harçlıklarını yemek, sigara ve eğlenceye harcarken ben harçlıklarımı ve birikimlerimi kitap almak için tükettim hamdolsun şu an kişisel 7.000 den fazla kitabın olduğu bir kütüphanem var. Ayrıca 3 köy okuluna da bağışladığım kitaplarla kütüphane kurdum. Kitap hediye etmeyi sevdiğim gibi, hediye edilen kitapları da baştacı ederim. 2012 ile 2017 yılları arasında yerel ve ulusal gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yaptım. Okuma sevgimden dolayı eğitim hayatıma sonlandırmış değilim, Kamu yönetimi, psikoloji, ilahiyat, Halkla ilişkiler ve Gazetecilik ile Sosyoloji bölümlerini bitirip, Halen Anadolu üniversitesi Açıköğretim fakültesi Edebiyat 2.sınıf öğrencisiyim. 2014 yılında 2158 sayfalık 3 ciltli “Alfabetik sıraya göre Kur’anı Kerim’de emir ve nehiyler kitabımı seyda yayınlarından çıkardım. 2020 ekim ayında da son kitabım olan “Sevda Gemisi” adlı şiir kitabımı da Simer yayınlarından okuyucuyla buluşturdum.

----Ne kadar zamandır yazıyorsunuz.?

1995’ten beridir günlük ve ajandalarda yazıyorum, 2012 yılından beri’de yerel/ulusal bazda dergi ve gazetelerde yazmaya devam edip, 2014 yılından itibaren de Kitap çalışmalarına başladım, şu an 3tanesi bitmiş,2 tanesi de bitme aşamasında 5 farklı alanda kitap çalışmalarım var. Ancak ekonomik imkansızlıklardan dolayı basamıyorum.

---Yazmanızda en büyük etken nedir.?

Yazmamdaki en büyük etken iki cihan güneşi “ Peygamberimiz hz. Muhammed (s.a.v.)’in “iki günü aynı olan ziyandadır” hadisi şerifidir.

---Yazarken çektiğiniz en büyük zorluk nedir.?

Yazarken hiçbir sıkıntıya odaklanmadan ve takılmadan yazıyorum ancak okuyucuların internetin yaygınlaşmasıyla kitaplara olaan ilgisizliği ve ekonomik yetersizlik nedeniyle bastırıp/bastırmama konusunda kuşkuluyum.

---Kitabınız daha çok hangi yaş gruplarında ilgi çekiyor.?

 “Sevda Gemisi” adlı kitabım 20 sene önceki değişik ajanda ve aldığım notların 2020 yılında aldığım radikal bir kararla kitaplaştırdım, özelde tüm aşıklara, genellikle de 20- 40 yaş arasındakilere hitap ediyor.

---Yazarken ilham aldığınız şey nedir.?

Bir kişi olabilir, bir nesne olabilir. O ilham periniz size ne olunca geliyor.? Güncel durumlar, duyguların sevgi ile harmanlaşması yazmama etki eden faktörlerin başında geliyor. Sevgisizlik ve çıkarcılığın revaçta olduğu bir devirde, sevgi adamı olmak, mutlu olmak için başkalarının mutluluğu için bir adım önde olmak yazmamı tetikleyen adımların başında geliyor.

---Beğendiğiniz ve kitaplarını okuduğunuz bir yazar var mı.?

1995 yılından beri düzenli kitap alıp, okuyup hediye ve tavsiye etmekteyim, başta da değindiğim gibi farklı konularda yüzlerce yazarın olduğu 7.000 kitaplık bir kitaplığım var, illa severek okuduğum bir yazar aranacaksa Doğan Cüceloğlu’dur, Tabi ki Mehmet Göktaş, Dostoyevski, imam Gazali, Sadi ŞİRAZİ, Tolstoy, Yaşar Kemal gibi önemsediğim ve severek okuduğum yüzlerce yazar ve eser var.

--- Beğendiğiniz ve kitaplarını okuduğunuz bir yazar var mı?

Belli başlı yazarla görüşme olanağım oldu. Bunların başında İsmail Mutlu, Mehmet Göktaş, Hamit Yolcu, Gülay Göktürk, Nurullah Agitoğlu, Abdurrahman Dilipak, Altan Tan, Dündar SANSUR, Abdullah Yaşin, Abdulkadir BİNGÖL, M.Ali ARSLAN vb. onlarca yazarla yüz yüze görüştüm, sanal veya telefon gibi iletişim olanaklarıyla da yüzlerce yazar veya şair ile görüşme imkanım oldu.

---Konularınızı nasıl seçiyorsunuz.?

Konularım genelde doğaçlama veya O anın vermiş olduğu haleti ruhiye ile serbest bir şekilde seçiyorum.

---- Peki son olarak okurlarınıza seslenmek isterseniz ne derdiniz.?

Okurlarımız baş tacıdır. Onlara diyeceğim naçizane bir iki kelam şudur. Yazar ve şairler emek harcayıp, maddi bir miktar harcayarak zorlukla kitaplarını basmakta ancak okur olarak Bir sigara için pazarlık yapmayan şahıs maalesef kitap alımı için emekleri göz ardı edip ya pazarlık yapmakta, ya da internet üzeri okumayı seçmekteler. Yeni ve daha kaliteli eserlerin tarihe tanıklık etmesi için yazar ve şairlerin eserlerini alıp destek çıksınlar. Unutulmasın ki, okurun verdiği en küçük bir değer, kocaman bir eser olarak okura yine geri dönecektir. Bu röportajı yapma fırsatı verdiğiniz için sizlere ayrıca şükranlarımı sunarım.

Editör: TE Bilisim