1.Kısaca kendinizi anlatır mısınız?

Esmira Güneş (Abbasova) 15.07.1989 yılında Azerbaycan’ın Gence şehrinde doğmuşum. Çok küçükken şiir yazmaya başlamış olsam da fakat ailem destek olmadığından yalnız evlendikten sonra kocamın desteği sayesinde kitap çıkarmışım. "Azerbaycan kızıyım", "Sevgi sarayı", " Sarı gömlek", "Kadın güldür, başarırsan güldür", "Unutmadık şehitim!" kitaplarından başka hem de bir çok antolojinin kurucusuyum. "Güneşin Nuru" 1,2,3,4 antolojileri ve "Sevgi damlası" antolojisinin yayınlamakla beraber editörlüğünü de yapmaktayım. Aynı zamanda "Güneşin Nuru" edebiyyat derneğinin kurucu başkanıyım. Türkmen Edebiyatı Yazarlar Birliğinin üzvü ve Türkiyede Yeddi bölge Şair Yazar ve Ozanlar kültür derneğinin Azerbaycan temsilcisiyim. Bir çok şiir ödüllerine layık görülmüşlüyüm vardır. Şu an "Nokta" qazetesinde editör olarak çalışıyorum. Aynı zamanda yeni kitaplarımda yayınlanmak üzere basına verilmiştir.

2.Ne kadar zamandır yazıyorsunuz?

20 yıl. İlk okuldaydım ilk şiirimi yazarken.

3. Yazmanızda en büyük etken nedir?

Edebiyat aşkı diyelim

4. Yazarken çektiğiniz en büyük zorluk nedir peki?

Bazen kalem değil de kalbimizin şah damarı yazar. En çok ta şehitlerimizden yazarken günlerce kendime gelemem. Acısı kalbime vurur. Her şehit anasının acısını təkrar-təkrar yaşarım ben.

5. Kitabınız daha çok hangi yaş gruplarında ilgi çekiyor?

Her yaş gruplarına ait kitaplarım vardır. Orta okul çocuklarından taaa anneanneler bile severek okuya bilir.

6. Beğendiğiniz ve kitaplarını okuduğunuz bir yazar var mı?

Tabii ki, Reşat Mecid kalemini severim, Ramiz Rövşen severek okuduklarımdan. Dursun Kuveloğlunun "Şahsenem" kitapını severek okudum bu yıl. Kalemine sağlıq

7. Peki yazarlarla görüşme imkânınız oldu mu? Bir araya geldiniz mi hiç?

Evet. Her kitabımda mutlaka imza törenlerim olmuştur. Şu an pandemi ile alakalı fazla kişi bir araya toplana bilmesek de tek-tek imzalı kitaplarımı alıyorlar sağ olsunlar.

8. Konularınızı nasıl seçiyorsunuz?

Yaşanmışlıklardan etkilenerek. Daha doğrusu konuyu ben seçmiyorum onlar beni seçiyor.

9. Peki son olarak Buradan okurlarınıza seslenmek isteseniz ne derdiniz?

Var olsunlar. İyi ki varlar. Bir yazarı var eden halkı okurlarıdır. Onlar bol olunca kalemin mürekkebi de hep yazar olur. Şairin gönlüde hep coşar kitaplara anlatır sevgisini Sizlere de başarılar dilerim. Röportaj için teşekkürlerimi sunarım.

Editör: TE Bilisim