Elbette bu işin bir ilahi yorumu vardır. Mevsim kış ın ortası sayılır.

Ben ilkokula, ortaokula hatta liseye giderken bu günlerde aşırı kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildiğini hatırlıyorum.

Kar yoksa bile, aşırı yağışlardan atletimize kadar ıslandığımızı hatırlarım. Hatta birkaç hafta sonra soğuk havadan zor yürürdük bile…

Her geçen gün mevsimler değişiyor. Küresel ısınma mevsim şekillerini de mi değiştiriyor? Yüce Yaradan, insanlığı bir kez daha mı uyarıyor?

Dün bahar havası vardı. Günün sıcaklığı 18 - 20 dereceydi. Hava güllük - gülistanlıktı. Bizim Kılavuzlu Parkı, insan kaynıyordu. Ki, sanırım bütün parklar piknik alanları öyleydi.

Felaket tellallığı yapmak istemiyorum. Sadece düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Yaşantımız değişiyor her geçen gün.

Burnumuzun dibini görmez olduk. Kimse gözümüze karaltı olmasın. "Bana değmeyen yılan bin yaşasın." Düşüncesi ile günü gün etmeye baktık. Bırakın biirbirimize karşı yanlış yapmayı, kendi kendimize bile yanlış yapar olduk.

Bereketi elimiz ile öte itiyoruz. İbadetten kaçar olduk, dua etmez olduk. Orucu tutmaz olduk. Çoğumuz Kur'an okumayı da bilmiyoruz ya da unuttuk.

Allah'a sığınmak, af dilemek nedir tarih oldu, adeta.. Yardımlaşmak, birilerine yardım etmek nedir, hepten unuttuk gibi.

Lüks yaşantımız oldu.

Biz 8-9 baş horanta idik. 75-80 metrekare evde şimdiki tabirle 2+1 evde yaşardık. Şimdi 2 kişiyiz ve 130 metrekare evde  3+1 konut dar geliyor. Daha lüksünü arıyoruz.

Her gün zam ile uyanıyoruz. Bir iki ay önce ekmek 1.5 TL idi, şimdi 2.5 TL, bulgur 6-7 TL'den 10-12 TL'ye çıktı. Pirinç yeniden lüks oldu. Yağ fiyatları da günlük artıyor.

Dolar artıyor, ürün fiyatları artıyor. Dolar artışı dış güçlerin işi, deniyor. Bu dış güçler ne ise son bir ayda iyice azdılar.

Yeni yılda büro kirası artacak. Telekom fiyatları artacak. Elektrik fiyatları artacak. Masraf artacak. Ya gelirler. Artmayacak, artmadığı gibi, kazanma ihtimali de azalacak. Sonunda stop diyeceğiz.

"Görünen köy kılavuz istemez" Allah insanımızın sonunu hayreylesin. Amin.