1.Kısaca kendinizi anlatır mısınız?

10 Ekim 1975 tarihinde Konya ' da doğdum. İlkokulu, ortaokulu, liseyi Konya 'da okuduktan sonra Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünü derece ile bitirdim. İlk makalelerim Konya'nın yerel bir gazetesinde 1998 tarihinden itibaren yayımlanmaya başladı. İlk ulusal dergilerde ki makalelerim 2009 tarihinden itibaren Genç Gelişim dergisinde yayımlanmaya başladı.

İlk eserim olan Midyeden Damlalar 2010 yılında Kanes Yayıncılıktan çıktı. 2015 tarihinde ikinci eserim olan Osmanlı ' nın Kanlı Tarihi adlı eserim Az Kitapçılıktan çıktı. 2017 tarihinde üçüncü eserim olan Osmanlı 'nın Gizlenen Tarihi adlı eserim Tutku Yayıncılıktan ve aynı yıl Dünya'nın En Zeki 101 İnsanı Az Yayıncılıktan çıktı. 2019 tarihinde Türkmenya Işınlandı 1 adlı eserim Morena Yayınevinden çıktı. Biri kız biri oğlan iki evladım var.

2.Ne kadar zamandır yazıyorsunuz?

İlk yazma hevesim ilk ve ortaokul yıllarında kompozisyonlar ile başladı. Üniversite yıllarımda daha çok makaleler yazdım. İlk yazdıklarımın yayımlanması ise 1998 tarihinde yerel bir gazete de başladı. Daha sonraki yıllarda makalelerim ulusal dergilerde ve web ortamında yayımlanmaya başladı. 2010 yılında makalelerimi bir araya getirmek suretiyle oluşturduğum Midyeden Damlalar adlı eserim yayımlandı. Daha sonraki yıllarda gerek basılı gerekse e kitap olarak birçok eserim yayımlandı.

3. Yazmanızda en büyük etken nedir?

İnsanlara faydalı olma isteği.

4. Yazarken çektiğiniz en büyük zorluk nedir peki?

Toplumun istekleri ile kendi yazma isteklerim farklı. Arz talep karşılığını bulabilmek ile kendi düşüncelerimi yazmak arasında tercih yapmak zorunda kalmak.

5. Kitabınız daha çok hangi yaş gruplarında ilgi çekiyor?

Genç diyebileceğimiz grubun daha çok ilgisini çekiyor. 17-25 yaş arası.

6. Yazarken ilham aldığınız şey nedir? Bir kişi olabilir bir nesne olabilir. O ilham periniz size ne olunca geliyor?

Çocuklarımın ve eşimin bana gülümsemesi büyük ilham veriyor.

7. Beğendiğiniz ve kitaplarını okuduğunuz bir yazar var mı?

-Dostoyevski’nin eserlerini beğenerek okudum.

8. Peki yazarlarla görüşme imkânınız oldu mu? Bir araya geldiniz mi hiç?

Sık sık görüşüyoruz. Birlikte hasbihal ediyoruz sık sık.

9. Konularınızı nasıl seçiyorsunuz?

-Daha çok bilim kurgu konulara yönleniyorum. Okuduğum kitaplar ile seyrettiğim belgeseller konularımı belirlemede çok etken oluyor.

10. peki son olarak Buradan okurlarınıza seslenmek isteseniz ne derdiniz?

Okurlarımın hep güzel ve kitaplı günler yaşamalarını istiyorum.


Editör: TE Bilisim