Mahçiçek 12- Diğerleri 0

Marasaktif.com yazarı M. Serhat Topalca’nın son yazısı

Yazıya başlamadan önce bu bir uyarıdır, bu bir ikazdır, bu bir giriştir; kimse neler oluyor, neler dönüyor, bu ne hal, bu ne biçim yazı deyivererek kendince ortalığı velveleye vermeye çalışmasın.

Zira biz uyarımızı, ikazımızı yapıyoruz, konuyu baştan söylüyoruz ki, kastı olan, kini olan, kansızlığı olan, tansiyonu olan, çekememezliği olan, kalbi olan, ön yargılı olan, nefes darlığı olan, kuyu kazıcılığı olan, şekeri olan boşuna okumasın.

Evet, bu bir övgü yazısıdır, bu bir tebrik, takdir kısmen de işinizi sıkı tutun yazısıdır. Öveceğiz, methedeceğiz ama birçok zatı iftiracıların dediği gibi sırf bu yazımızdan ötürü kimseden bir kuruş para dahi almayacağız.

Yazılan her yazının, yapılan her haberin ardından para alındığını düşünen akıl fukaralarına selam olsun, keşke dediğiniz gibi her habere, her yazıya para alsak!

Konuya geçelim artık.

Uzun yıllar bürokratlık yapmış ardından siyasetle tanışmış ve belediye başkanlığı, milletvekilliği derken yeniden belediye başkanlığına seçilmiş Hanefi Mahçiçek.

Onikişubat Belediye Başkanı seçildikten sonra yaptığı işlerin birçoğunu bende beğenmiyordum. Yok, bilmem nereye taziye evi, yok bilmem nereye bank falan... Hep diyordum bunlardan daha ötesi olması lazım, bunlardan daha faydalı, daha kaliteli, daha işlevselliği yüksek hizmetlerin olması lazım diyordum.

Ve bir gün geldi EXPO 2023 projesi ortaya çıktı. Projenin peşinde yoğun emek, mesai, gayret derken 2023 yılı EXPO için Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi seçildi.

Evet projenin önemi Kahramanmaraş’a sağlayacağı kazanımlardan geçiyor ve bu proje kente Başkanın ifadesiyle; ekonomi, turizm, siyasi anlamda önemli katma değer sağlayacak.

Açılışa katılacak milyonlarca insan ve bunların arasında ülke başkanları, bürokratları, ekonomi dünyasının önemli isimlerinin olması konuyu çok önemli boyutlara taşıyor.

Şehrin isminin duyulması için ender fırsatlardan biri, turizme sağlayacağı katkı aynı zamanda kent ekonomisinin canlanması anlamına geliyor. Ekonomi konusundaki faydası bu kadar mı hayır, Başkanın ifadesiyle kente gelecek iş adamları ve buradaki yatırımcılarla görüşme imkanları yine ekonomik kazanç olacak.

Bu sadece bir yılla sınırlı kalmayacak, birkaç yıl boyunca devam edecek proje ve en önemlisi bu projenin çok başarılı olması demek sağlanan bu akışın devamı demek olacak.

Ayrıca Hanefi Başkanın vizyonu çok önemli, en son basınla yaptığı toplantıda bunu dile getirmişti; artık park, bahçe, yol, sosyal tesis devri bitti. Yatırımlarımız, projelerimiz geleceği şahlandıracak kapasitede olmalı. Diyordu ki: “Öyle bir proje üreteceksiniz ki Kahramanmaraş’a dünyadan insanlar gelecek. Artık değiştireceğiz, dönüştüreceğiz Kahramanmaraş’ı.”

Bu değişim ve dönüşümün park, bahçe, kaldırımla olmayacağı çok aşikar ve başkan bu noktayı müthiş bir şekilde yakalamış sadece yakalamakla kalmamış bu düşünceyi proje olarak hazırlayıp hayata geçiriyor.

Evet değişim, dönüşüm diyorsanız sadece lafta kalmayacak söylemleriniz ve zaten söyledikleriniz eyleme dökülmüyorsa bir siyasetçi değil yalan söyleyen basit bir politikacısınız demektir.

Bunu başarması Hanefi Mahçiçek için önemlidir, aynı zamanda Onikişubat ve Kahramanmaraş için çok önemlidir. Bir insanın düşüncesi, fikri sabit olmamalı, baktığı zaman sadece ufku görmemeli, onun ötesinde olup bitenlere odaklanmalıdır.

Diyeceksiniz ki ne var bunda, yıllarca bürokraside bulunmuş, sonra siyaset, bu kadar da hizmet etsin.

Bakın etrafınıza Hanefi Mahçiçek kadar donanımlı, hatta ondan daha iyi olduğunu iddia eden yöneticiler var, onlar hangi hizmete imza atmış?

Bu şehirde, bu şekilde derin vizyonu Milletvekili Ahmet Özdemir de gördüm ve birde Hanefi Mahçiçek’te. Diğerleri demeyin mümkünse onlar kusura baksın ve lütfen biraz hizmete odaklansınlar.

Fikir, düşünce, vizyon bambaşka bir şeydir, şahsi çıkarın ötesinde milletin, şehrin, insanların menfaatini düşünmektir. Dediğim gibi İl Başkanlığı döneminde konuşmaları ve hizmetiyle bunu Ahmet Özdemir yapmıştı.

Şimdi de en muhteşem bir şekilde Hanefi Mahçiçek bunu EXPO 2023 ile gösteriyor. Umarım diğerleri de bundan azıcık örnek alır, bir EXPO’yu başaramayabilirler ama kaldırım, çanak çömlekten, taziye evlerinden vazgeçip hizmet etmeye başlarlar.

Veya kendilerinden önce başlanmış projeleri en azından tamamlayıp, söz konusu çalışmaların hizmete sunulmasını sağlayabilirler.

Yani bir günde 5-6 tane haber diye bir şeyler göndermenize veya her gün bir haber göndermenize gerek yok. Bunlar boş işler, hizmete, kalıcılığa, değişime, dönüşüme odaklanın. Yoksa zaman bütün acıları, bütün sevinçleri sildiği gibi sizin de isminizi silecektir.

Şimdi sonuç olarak bir skor yazacaksak eğer; Hanefi Mahçiçek 12- Diğer Başkanlar 0.

https://www.marasaktif.com/hanefi-mahcicek-12-diger-baskanlar-0-makale,319.html

Editör: TE Bilisim